Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Fizikas skolotāji dosies mācīties uz Šveici

© pixabay.com

Nākamā gada martā 12 Latvijas fizikas skolotāji dosies uz Šveici, lai piedalītos Eiropas Kodolpētniecības centra (CERN) Baltijas valstu fizikas skolotāju programmā un papildinātu zināšanas, aģentūra LETA uzzināja Rīgas Tehniskajā universitātē.

CERN piedāvā unikālas izglītības programmas pedagogiem - īpaši fizikas skolotājiem sagatavotas lekcijas un prezentācijas, piemēram, par elektromagnētismu, daļiņu fiziku, kosmoloģijas elementiem. Tiek nodrošināta arī iespēja strādāt laboratorijās, iepazīties ar CERN eksperimentiem.

Uz CERN dosies skolotāji no Mārupes Valsts ģimnāzijas, Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijas, Valsts klasiskās ģimnāzijas, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas, Andreja Pumpura Rīgas 11.pamatskolas, Rīgas 84. vidusskolas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Rīgas Ķengaraga vidusskolas, Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas, Rīgas 40.vidusskolas, Rīgas 10.vidusskolas un Rīgas 6.vidusskolas. Programmas dalībnieki saņems CERN apliecību par programmas apguvi.

Fizikas skolotāju interese par iespējām papildināt zināšanas CERN vērtējama kā ļoti liela - šoruden Latvijas Fizikas skolotāju asociācija (LFSA) saņēmusi rekordlielu fizikas pedagogu pieteikumu skaitu braucienam, atklāja RTU. Izvērtējot skolotāju pieteikumus, braucienu dalībniekus izvēlējās astoņu cilvēku komisija, kurā bija LFSA domes biedri un CERN Nacionālā kontaktpunkta Latvijā pārstāvis.

Vizīti organizē CERN Nacionālā kontaktpunkts Latvijā sadarbībā ar LFSA. Ceļa izdevumus, dalību programmā, ēdināšanu un naktsmītnes CERN sedz Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija.