Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Dzemdību namā pietrūkušas vakcīnas grūtnieču vakcinēšanai

© pixabay.com

Kopš septembra beigām pret gripu vakcinētas 203 grūtnieces. Dzemdību nams bija pieteicis lielāku gripas vakcīnu skaitu, taču tās neesot saņēmis.

Dzemdību nams no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) saņēmis paziņojumu, ka šai sezonai pieejamais "Influvac Tetra" vakcīnu krājums ir izsmelts. SPKC informējis, ka jau no 1.novembra veiktie "Influvac Tetra" vakcīnu pasūtījumi netiek izpildīti un tiek anulēti.

Tikmēr SPKC aģentūrai LETA norādīja, ka, ja pie ārsta nevar saņemt valsts apmaksātu vakcināciju pret gripu, tad iestādes mājaslapā "www.spkc.gov.lv/lv/valsts-apmaksata-vakcinacija-pret-sezonalo-gripu" iespējams apskatīties, kur to vēl var saņemt.

SPKC atgādina, ka šogad iedzīvotājiem ir pieejamas trīs veidu gripas vakcīnas - "Influvac Tetra", kas ir standarta injicējama vakcīna iedzīvotājiem no sešu līdz 23 mēnešu vecumā un astoņu līdz 64 gadu vecumā, "Efluelda", kas ir augstas devas injicējama vakcīna iedzīvotājiem no 65 gadu vecuma, kā arī "Fluenz Tetra" jeb nazālā vakcīna, kas piemērota bērniem divu līdz septiņu gadu vecumā.

Patlaban kopumā pieejami gandrīz 25 000 vakcīnas devu.

Valsts apmaksātas vakcīnas pret gripu pie sava ģimenes ārsta, vakcinācijas kabinetos vai ārstniecības iestādēs var saņemt iedzīvotāji, kas pieder noteiktām grupām.