Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas iedzīvotājus aicina iesaistīties izaicinājumā "Miljoni soļu Latvijai"

© pexels.com

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) aicina Latvijas iedzīvotājus no šodienas iesaistīties veselīga dzīvesveida izaicinājumā "Miljoni soļu Latvijai", informē SIF pārstāve Ilze Sarkanābola.

Izaicinājums, kurā mudinātas iesaistīties Latvijas pašvaldības un to iedzīvotāji, līdz 2024.gada 29.februārim varēs norisināties visos Latvijas novados.

Digitālā lietotnē tiks fiksēti katras pašvaldības iedzīvotāju noietie soļi, un izaicinājuma beigās tiks noskaidrots, kura ir kustīgākā pašvaldība Latvijā. Līdzīgs izaicinājums jau norisinājies Lietuvā, kur divu mēnešu laikā vairāk nekā 160 000 Lietuvas iedzīvotāju kopīgi sakrājuši 40 miljardus soļu.

SIF atzīmē, ka regulāras fiziskās aktivitātes samazina risku saslimt ar dažādām neinfekcijas slimībām, veicina labāku miegu, kā arī uzlabo garastāvokli. Fiziskajām aktivitātēm ir būtiska loma arī liekā svara profilaksē un novēršanā, kā arī psihiskās veselības saglabāšanā, samazinot stresu, trauksmi un depresiju.

Staigāšanas izaicinājuma "Miljoni soļu Latvijai" mērķis ir ne tikai motivēt Latvijas iedzīvotājus veselīga dzīvesveida atbalstīšanā arī ziemā, bet arī veidot ikviena iedzīvotāja piederības un kopienas sajūtu savai pašvaldībai. Izaicinājums darbosies virtuāli, mudinot dalībniekus reģistrēties digitālajā lietotnē "Walk15" un izvēlēties konkrētu pašvaldību, lai fiksētu pastaigās, skrējienos un kustībā sakrātos soļus.

Soļu skaitīšana sāksies sestdien. Lai piedalītos izaicinājumā "Miljoni soļu Latvijai", ir jālejupielādē lietotne "Walk15", jāizvēlas konkrētu pašvaldību, kurā tiks fiksēti soļi.

Komandu jeb pašvaldību rezultāti tiks aprēķināti pēc vidējā soļu skaita - kopējais soļu skaits tiks dalīts ar dalībnieku skaitu. Svarīgi ņemt vērā, ka "Walk15" lietotne automātiski reģistrē soļus pat tad, ja tā nav ieslēgta. Taču, lai nodrošinātu, ka katrs nostaigātais solis tiek iekļauts kopējā skaitā, vismaz reizi dažās dienās nepieciešams atvērt lietotni.

Lai veicinātu draudzīgu sacensību, izaicinājuma laikā "Walk15" lietotnē katras pašvaldības iedzīvotāji varēs aplūkot aktīvākos soļotājus, kā arī sekot līdzi savai pozīcijai pašvaldības topā un redzēt, vai dienas laikā izdevies sasniegt veselības ekspertu ieteiktos 10 000 soļus.