Latvija palīdzējusi Ukrainai 32 miljonu apmērā

© F64

Kopš Krievijas agresijas sākšanas pret Ukrainu Latvija ir sniegusi nozīmīgu atbalstu Ukrainas valdībai un iedzīvotājiem, tostarp caur starptautiskajām finanšu institūcijām - Pasaules Banku un Eiropas Investīciju banku - 32 miljonu eiro apmērā. Atbalsta apmērs pārsniedz 1% no Latvijas iekšzemes kopprodukta, vēsta Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Ukrainas valdība turpina saskarties ar ievērojamiem izaicinājumiem politikas veidošanā un strukturālo reformu īstenošanā, ņemot vērā valsts sektora institucionālos un cilvēkresursu kapacitātes ierobežojumus cilvēku dislokācijas un tiešo zaudējumu dēļ.

Lai palīdzētu stiprināt Ukrainas valdības kapacitāti ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) kapacitātes attīstības mehānismu starpniecību, Latvijas valdība nodrošinās četru miljonu eiro finansējumu.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.