Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Brauc uzmanīgi! Daudzviet Latvijā autoceļi ir sniegoti un apledo

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Šorīt sniegs un apledojums Vidzemē, Kurzemē un Latgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 94 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam un no Strenčiem līdz Valkai, Daugavpils šosejas (A6) no Pļaviņām līdz Pāterniekiem, Jelgavas šosejas (A8) posmā no Olaines līdz Meitenei, Liepājas šosejas (A9) no Kaģiem līdz Liepājai, Ventspils šosejas (A10) no Kūdras līdz Ventspilij, autoceļa Liepāja-Lietuvas robeža(Rucava) (A11), autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12), autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13), Daugavpils apvedceļa (A14) un Rēzeknes apvedceļa (A15) visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Ogres, Rīgas un Valmieras apkārtni.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 71 grants ceļu posmā.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.