EP vēlēšanu nodrošināšanas atbalstam no CVK uz VARAM pārdala 173 000 eiro

© Gints Ivuškāns/MN

Saeima šodien pieņēma valdības sagatavoto lēmumu par 173 000 eiro pārdali no Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžetu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu nodrošināšanas atbalstam 2024.gadā.

Par šiem līdzekļiem Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) piesaistīs konsultantus CVK sistēmu analīzei un pilnveidošanas uzdevumu izstrādei.

VRAA 2023.gada vasarā noslēgusi līgumu ar SIA "Ernst & Young Baltic", kas paredz konsultantiem pienākumu iesniegt vairākus nodevumus līdz šā gada beigām par kopējo summu 358 160 eiro. Iepriekš VRAA šim mērķim no valsts budžeta līdzekļiem tika pārdalīti 185 000 eiro.

Šodien Saeimā pieņemtā lēmuma anotācijā uzskaitīti atsevišķi plānošanas darbi vēlēšanu informācijas sistēmas pārvaldības normalizēšanai, kā arī 2025.gada pašvaldību vēlēšanu un turpmāko vēlēšanu nodrošināšanai ar informācijas un komunikācijas tehnoloģiju atbalstu.

Tāpat Saeima šodien pieņēma valdības virzīto lēmumu par 417 000 eiro pārdalīšanu no Klimata un enerģētikas ministrijas budžeta programmas "Nozaru vadība un politikas plānošana" uz Ekonomikas ministrijas budžeta programmu "Enerģētikas jautājumu administrēšana", lai nodrošinātu vienotā risinājuma papildu funkcionalitāšu izstrādi automatizētai oficiālo ienākumu apmēra aprēķināšanai uz vienu mājsaimniecības locekli.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.