Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Daudzviet Latvijā autoceļi sniegoti un apledo

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šorīt sniegs un apledojums Vidzemē, Kurzemē un Zemgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 97 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Tallinas šosejas (A1) no Rīgas līdz Tūjas krustojumam, Vidzemes šosejas (A2) no Rīgas līdz Virešiem, Valmieras šosejas (A3), Rīgas apvedceļiem Baltezers-Saulkalne (A4) un Salaspils-Babīte (A5), Daugavpils šosejas (A6) no Rīgas līdz Pļaviņām, Bauskas šosejas (A7) no Rīgas līdz Dzimtmisai, Jelgavas šosejas (A8), Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Anneniekiem un no Blīdenes līdz Liepājai, Ventspils šosejas (A10) no Rīgas līdz Kūdrai, autoceļa Tīnūži-Koknese (P80).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Daugavpils, Krāslavas, Ludzas, Rēzeknes, Balvu, Gulbenes, Madonas un Limbažu apkārtni.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 47 grants ceļu posmos.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.