Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Šuplinska: Vēl nesen tika teikts, ka pase vispār vairs nebūs obligāta

© Ekrānšāviņš

Valsts nodeva par jaunā parauga pases izsniegšanu pieaugušajam bez atvieglojumiem desmit darba dienu laikā būs jāmaksā 60 eiro līdzšinējo 30 eiro vietā.

Satraukumam par pasu cenu dubultošanos nav pamata, jo visiem iedzīvotājiem šis dokuments nav nepieciešams, intervijā TV3 izteicās premjere Evika Siliņa (JV). Viņa atzina, ka pase nepieciešama tikai tiem, kas grib ceļot uz trešajām valstīm, tātad viņiem esot gana daudz naudas, lai to atļautos.

Par pasu jautājumu raidījumā "Preses klubs" izteicās literatūrzinātniece, Latgaliešu kultūras biedrības vadītāja Ilga Šuplinska. "Mums tik tikko gada sākumā bija samilzusi problēma, ka tuliņ visiem vajadzēs elektronisko parakstu, visiem vajadzēs eiD karti, jo tikai tā šo pieeju parakstam nodrošina. Viens vilnis vēl nav aizvēlies, kad nāk jauns ar jaunu dokumentu. Principā mums tika teikts, ka pase vispār vairs nebūs obligāta, jo tagad eiD ir tas obligātais dokuments [Eiropas ekonomiskajā zonā]. Nav saprotams arī arguments - kāpēc tagad jāievieš jaunā parauga pases," tā I. Šuplinska.