Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

"Elenger" samazina dabasgāzes cenu par aptuveni 25%

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Dabasgāzes tirgotājs "Elenger" par vairāk nekā 25% samazinās cenu tiem klientiem, kuri izvēlējušies tarifa veidu "Elastīgais plāns" un dabasgāzi primāri izmanto apkurei.

"Elenger" valdes priekšsēdētājs Dāvis Skulte norāda, ka dabasgāzes cenas samazinājums gan esošo, gan jauno klientu rēķinos būs redzams martā, par februārī patērēto gāzi, un, salīdzinot ar decembri, samazinājums būs vairāk nekā 25%.

"Rudens prognozes un potenciālie riski nav materializējušies un pasaules tirgos dabasgāzes cenas atgriezušās tādā līmenī, kā bija vasarā, un gāzes krātuvēs Eiropā ir pietiekami daudz gāzes, lai nodrošinātu piegādes līdz apkures sezonas beigām un arī pēc tās, tādēļ varam samazināt gāzes cenu mūsu klientiem," pauž Skulte.

Vienlaikus viņš norāda, ka novembrī tika samazināta gāzes cena par 8% - šis samazinājums attieksies uz janvārī patērēto dabasgāzi.

"Elenger" dabasgāzi iepērk ASV un Norvēģijā. Uzņēmums sadarbojas ar reģiona lielajiem termināļiem Lietuvā un Somijā, nodrošinot nepieciešamo klientu pieprasījumu pēc dabasgāzes.

SIA "Elenger" apgrozījums pērn pieaudzis 3,8 reizes, sasniedzot 111,207 miljonus eiro, bet peļņa augusi 53,2 reizes sasniedzot 5,225 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.