Ļauns joks? Vietā, kur nesen fiksēta briežu šaušana no braucoša auto, atrasts kas dīvains

© Ekrānšāviņš

Pagājusi aptuveni nedēļa, kopš Saldus novadā kāds mednieks šāva briežus no braucoša auto, apdraudot citus satiksmes dalībniekus. "Panorāma" ziņo, ka notikuma vietā mētājas zvēru aknas, kuras, visticamāk, esot kāds ļauns joks par notikušo.

LTV devās uz vietu, kas redzama nofilmētajā videomateriālā, un atrada ceļmalā zvēru subproduktus. Izsauktie Valsts policijas darbinieki norādīja, ka viņu karjerā šī ir pirmā reize, kad viņi ceļmalā redz zvēru subproduktus. Pirms nedēļas šeit nekas tāds netika manīts, un policija lūdza palīgos Valsts meža dienestu (VMD), kas, izpētot atradumu, secināja, ka tās ir aknas no aptuveni pieciem lopiem, ziņo lsm.lv

"No kautuves kaut kādas lopu aknas. Grūti pateikt. Nevar pat pateikt. Viņas varētu būt traukos saliktas, sasaldētas, sabojājušās. Nezinu... un izmestas ceļmalā. Visticamāk, tās ir kaut kādas liellopa aknas. Tur ekspertam jāskatās," norādīja VMD Jaunlutriņu apgaitas mežzinis Antans Pragulbicks. Varētu būt, ka aknas izmestas naktī uz otrdienu, 19. decembri.

Jau ziņots, ka mednieku, kurš 9. decembrī no braucoša auto šāva uz meža dzīvniekiem Saldus novada Ošeniekos, klubs “Jaunmuižas Mežrags” izslēdzis no savām rindām, ziņo portāls “medibam.lv”. Klubs arī balsojis par izstāšanos no Latvijas Mednieku savienības (LMS), tomēr biedrība šādu iesniegumu pagaidām nav saņēmusi.

Vīrietis, kurš svētdien, 9. decembrī, Saldus novadā nodarbojās ar malumedniecību un no braucoša auto uz ceļa “Ventspils-Kuldīga-Saldus” raidīja šāvienus pa skrienošiem briežiem, bija medību kluba “Jaunmuižas Mežrags” biedrs.

Sestdien, 16. decembrī, sasauktajā ārkārtas sapulcē “Jaunmuižas Mežrags” biedri nolēma no savām rindām izslēgt incidentā iesaistīto biedru.

Tāpat lemts, ka medību klubs izstāsies no Latvijas Mednieku savienības. Šo soli medību klubs argumentē, sakot, ka Latvijas Medību savienība nāca klājā ar virkni publisku paziņojumu par kluba atbildību notikušajā. Tostarp izskanēja arī publiski aicinājumi AS “Latvijas Valsts meži” lauzt medību tiesību nomas līgumus ar “Jaumuižas Mežragu”. Taču LMS nebija personīgi sazinājies ar medību kolektīvu, lai noskaidrotu par notikušā faktiskajiem apstākļiem, pirms bija nācis klajā ar paziņojumiem, pārmetumus pauž reģionālais medību kolektīvs.