Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

"Krāpniecība!"; cilvēki nikni par jaunās pases maksu

© Nora Krevneva/MN

No nākamā gada februāra Latvijā sāks izsniegt jauna parauga pases.

Jaunajos pasu paraugos būšot iekļauti "inovatīvi pretviltošanas risinājumi". Jaunā parauga pases būs biezākas - tajās no 34 uz 42 palielināts lapu skaits. Maksa par jauno pasi būs 60 eiro līdzšinējo 30 eiro vietā.

Par pases izsniegšanu bērnam līdz 20 gadu vecumam un personām ar atvieglojumiem desmit darba dienu laikā būs jāmaksā 30 eiro līdzšinējo 15 eiro vietā. Valsts nodeva par steidzamu pases izsniegšanu pieaugušajam bez atvieglojumiem divu darba dienu laikā būs 110 eiro līdzšinējo 55 eiro vietā. Savukārt nodeva par paātrinātu pases izsniegšanu bērnam būs 55 eiro līdzšinējo 30 eiro vietā.

Jaunā pases cena raisījusi lielu šašutuma vilni cilvēkos.

"Ja pase derīga 10 gadus un maksā 60 eiro, tad dienā mums tā izmaksās 0,16centus Krāpniecība tumšajā dienas laikā!" vietnē "X" raksta Kaspars. Vēlāk skaitlis pielabots: 1.6 centus, jeb 0.0164 eiro dienā.

Artūrs: Es gan nesaprotu, kāda mārrutka pēc ir palielināts lapu skaits? Cik daudz cilvēkiem to vajag? Tās lapas lielākoties ir tukšas. Par cik samazinātos tie 60 eiro, ja atstātu tik lapas, cik šobrīd?

Wiss: Iespēja ātrajiem kredītiem. Vispār absurds. Mazo algu saņēmējiem tie 60 eiro ir milzīga nauda un tie ir piespiedu izdevumi

Reinis: Nekādu baigo spiedienu nejūtu par cenu, tomēr ticamības nav, par to laikam vairāk stāsts! Nepaies ne 4 gadi un vajadzēs atkal kaut ko mainīt, grozīt, ieviest un maksāt. Garantijas nav!

Artis: Principā šis cenu pieaugums ir samērā grūti izskaidrojams, ja vadāmies no veselā saprāta! Ja pieejam tīri utilitāri, iespējami daudz naudas nokāst no savas valsts pilsoņiem, tad viss nostājas savās vietās!