Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā

Seržants par Covid-19 vakcīnu mešanu mēslainē: Pavļuts savu jauno māju Ogrē jau būs pabeidzis

© Dmitrijs SUĻŽICS, MN

Lielu šūmēšanos soctīklos raisījis Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Ģimenes vakcinācijas centra vadītājas Daces Zavadskas paziņotais, ka "šobrīd mēs vienkārši metam vakcīnas ārā".

Latvijā valsts budžetam nodarītos zaudējumus šobrīd neatklāj, kā iemeslu minot vakcīnu ražotāju komercnoslēpumu. Tomēr, balstoties uz pirms gada LTV raidījuma "De facto" izpētīto, kur par pamatu ņemta informācija, ko ministrijai bija pieprasījuši Saeimas deputāti, sanāk, ka pirms gada piegādāto vakcīnu vērtība bija 92,7 miljoni eiro, šogad tā ir tikai pieaugusi. Ņemot vērā, ka puse pošu netika izmantotas Latvijas iedzīvotāju vakcinācijai, zaudējumi ir vairāku desmitu miljonu eiro vērtībā.

"Visām kļūdām ir vārdi. Kuri tad Veselības ministrijā konkrēti bija tie gudrīši, kuri uz nepilniem 2 miljoniem iedzīvotāju (no kuriem viena liela daļa pat netaisījās potēties) nolēma iegādāties 9 miljonus vakcīnu ar visai ierobežotu glabāšanas laiku. Pavļuts savu jauno māju Ogrē jau būs pabeidzis," vietnē "X" raksta žurnālists Kārlis Seržants.

Pilsonis: Tas tika virzīts uz MK, kur arī par to visi draudzīgi nobalsoja

Kaspars: Galvenais - maksājam nodokļus, draugi!

Vasja: Nav ko cepties, nauda ir sadalīta un nevienu neiesēdinās. Latvija- iespēju zeme!

Lobētāji: Bet kā priecajās cilvēki par Viņķeles un Dainas Mūrmanes Umbraško izmešanu .... Tagad var ēst tās vakcīnas ar lielo karoti ilgi un dārgi. Ir jau labi. Mums naudas ir tik daudz kā nekad.

Aliennineing: Spītīgā tauta netic pianistam un jeņķu viestrādniekam? Kur tad “zinātnei balstītie ticīgie” pazuduši? Ļaus šai shēmai nīkuļot? Farmācijai grimt? Saņematies, marš durties, lai nav jāmet ārā laba manta.

Dženārs: Gods Viņķelei, Pļūtam un Kariņam!

Neatkarīgā jau rakstīja, ka septembrī lieltirgotavu un medicīnas iestāžu noliktavās pašlaik neizlietotas glabājas vairāk nekā viens miljons Covid-19 vakcīnas devu.

Latvijai kopumā tika iezīmēti 8,6 miljoni vakcīnas devu, kam no valsts budžeta bija nepieciešami vairāk nekā 140 miljoni eiro. Publiski pieejamā informācija rāda, ka līdz šim izmantotas 2,9 miljoni vakcīnas devu.