Alvis Hermanis: Mūsu teritorijas agri vai vēlu tiks mums atņemtas

© Gints Ivuškāns/f64

Ierakstā "Facebook", kā arī intervijā, kas atrodama "YouTube" kanālā Alvis Hermanis pauž pārdomas par karu Ukrainā un karu Izraēlā, ko vienā vārdā var definēt kā kariem pret Rietumu civilizāciju.

Alvis hermanis raksta: "Šo videointerviju devu neilgi pēc 7.oktobra traģēdijas. Tagad tā iznākusi, bet situācija nav mainījusies. Īsais kopsavilkums - Izraēlas karš un Ukrainas karš ir viens un tas pats karš. Karš pret Rietumu civilizāciju. Otrā pusē ir Krievija, musulmaņu valstis (no Irānas līdz Turcijai), Āfrika un mūsu pašu rietumu "kreisie progresīvie". Ķīna ar nav mūsu pusē. Demogrāfiski mums nākotnē nav it nekādu izredžu pretoties. Tas, diemžēl, jau ir skaidrs, jo mūsdienu rietumu sievietes izvēlas dzīvot ar kaķiem, nevis vīriešiem un bērniem. Un mūsu teritorijas agri vai vēlu tiks mums atņemtas. Taču tas nenozīmē, ka mēs tik viegli padosimies. Pretošanās šoreiz ir ne tikai izdzīvošanas, bet arī goda lieta."

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais