Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Uz LIAA direktora amatu pieteikušies 52 pretendenti

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Konkursā uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu saņemti 52 pieteikumi, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

"Ļoti pozitīvi vērtēju konkursa līdzšinējo norisi," pauda ministrs, piebilstot, ka konkursā saņemti kopumā 52 pieteikumi, tostarp pieteikušies ļoti augsti kvalificēti speciālisti.

"Esmu diezgan drošs, ka mums izdosies atrast ļoti labu vadītāju, kurš tiešām varēs šo iestādi vadīt un izpildīt to, kas tiek sagaidīts," teica Valainis.

Savukārt, jautāts, kad LIAA jaunais direktors varētu tikt iecelts amatā, Valainis sacīja, ka nevar atļauties gaidīt ilgāk par diviem mēnešiem, tādējādi iestādes vadītājs varētu tikt iecelts februārī. "Ļoti ceru, ka tas izdosies," piebilda ministrs.

Jau vēstīts, ka pieteikties Valsts kancelejas izsludinātajā konkursā uz LIAA direktora amatu varēja līdz 2023.gada 15.decembrim.

LIAA vadītāja mēnešalga paredzēta 6500 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Amata pretendentiem prasīta augstākā izglītība vadības zinībās, ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnēs vai inženierzinātnēs, vismaz triju gadu pieredze organizācijas vadītāja vai citā vadošā amatā ar vismaz desmit padotajiem, kā arī pieredze darbā privātajā sektorā vai sadarbībā ar privāto sektoru.

Kandidātiem vēlama pieredze investīciju piesaistes, eksporta veicināšanas un inovāciju jomā, kā arī tiek sagaidīta izpratne par LIAA darbības jomu, veidiem un mērķiem, izpratne par tautsaimniecības attīstības procesiem un uzņēmējdarbības vidi, izpratne par finanšu vadības jautājumiem un korporatīvās pārvaldības jautājumiem, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, valodu zināšanas, teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes un nevainojama reputācija.

Pretendentiem, kuri tiks aicināti uz atlases procesa otro kārtu, būs jāprezentē redzējums par LIAA prioritārajiem attīstības virzieniem, tostarp iekļaujot viedokli, vai ir nepieciešams atteikties no kādiem esošajiem attīstības virzieniem. Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences.

Tāpat ziņots, ka LIAA direktora amats ir vakants kopš septembra beigām, kad to pameta Kaspars Rožkalns, kurš kļuvis par uzņēmuma "UPB nams" valdes priekšsēdētāju. Rožkalns LIAA direktora amatā strādāja kopš 2020.gada janvāra.

Par LIAA vadītājas pienākumu uzpildītāju šobrīd iecelta LIAA direktora vietniece eksporta jautājumos Iveta Strupkāja.