Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Labdarības maratonā "Dod pieci!" saziedotā summa pārsniedz 137 tūkstošu eiro

© Ģirts Ozoliņš/MN

Sabiedrisko mediju labdarības maratonā "Dod pieci!" līdz pirmdienas plkst.18 saziedoti 137 657 eiro, aģentūru LETA informēja Latvijas Radio galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pālēna.

Visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti riskam pakļautu bērnu un jauniešu atbalstam. Līdz šim brīdim "Dod pieci!" sadarbības organizācijas ir saņēmušas vairāk nekā 60 palīdzības pieteikumus.

Bezpeļņas organizācijas, kas ir gatavas īstenot šī gada ziedojuma mērķi, norāda, ka lūgumi pēc palīdzības tiek saņemti no visiem Latvijas reģioniem. Ir vairāki lūgumi rast iespēju pagarināt vai atjaunot sadarbību ar atbalsta personu, kad pašvaldības sniegtā atbalsta apjoms ir izsmelts. Jaunieši lūdz arī palīdzību, lai cīnītos ar atkarībām.

Ceturtajā labdarības maratona "Dod pieci!" dienā Doma laukumā turpinās arī pasaulē garākā labdarības skriešanas stafete. Tās laikā, iesaistot pēc iespējas vairāk skrējējus, uz skrejceliņa bez apstājas paredzēts noskriet teju 158 stundas. Skriešanas stafete, gluži tāpat kā pats labdarības maratons, ir nepārtraukta un notiek arī nakts stundās. Pirmdien pēcpusdienā stafete bija aptuveni pusē, un uz skrejceliņa bijuši jau teju 240 skrējēji, un 79 stundu laikā kopā pieveikti 523 kilometri.

Ziedotājam, kas "Dod pieci!" šī gada labdarības mērķim ziedo vismaz 10 000 eiro, ir iespēja kļūt par diennakts skrējiena patronu. Pirmdien par labdarības stafetes patronu kļuva uzņēmums "Merks mājas". Turpmākajās dienās par skrējiena patroniem kļūs arī uzņēmumi "Compensa Life", "Finnfoam" un "Printful", bet uzņēmumi "Balticovo" un "Scandic Fusion" stafeti ar savu ziedojumu jau atbalstījuši.

Visi saziedotie līdzekļi 100% apmērā caur projekta partneri - labdarības organizāciju "Ziedot.lv" nonāks pie bezpeļņas organizācijām, kas sniedz profesionālu palīdzību bērniem un jauniešiem, kuri palikuši bez pienācīgas ģimenes un sabiedrības aprūpes, cietuši no vardarbības un citiem noziegumiem, saskaras ar dažādām dzīves grūtībām. Palīdzībai var pieteikties, sazinoties ar organizācijām, kas norādītas "dod.pieci.lv" mājaslapas sadaļā "Pieteikt palīdzību!".

Kā ziņots, sestdienas vakarā tiešraidē no Zaķusalas izskanēja "Dod pieci!" desmitgades labdarības koncerts, kura laikā bija pieejams tālruņa numurs ziedojumiem.

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" šogad no 15.decembra līdz 21.decembrim aicina palīdzēt riskam pakļautajiem bērniem un jauniešiem. Šī gada labdarības maratona "Dod pieci!" mērķis ir dot iespēju bērniem un jauniešiem ar uzvedības problēmām izrauties no nelabvēlīgas vides un veidot motivētu, drošu, garīgi un fiziski veselīgu nākotni.