Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

SIA "H.A. Brieger" vieš skaidrību saistībā ar izskanējušo informāciju par AS "Dzintars"

© Publicitātes foto

SIA “H.A. Brieger”, kas kopš 2020. gada ir zīmola “Dzintars” īpašnieks, darbība nav saistīta un ietekmēta ar iepriekšējā īpašnieka un bijušā kosmētikas ražotāja AS “Dzintars” likvidācijas faktu šī gada decembrī. skaidro SIA "H.A. Brieger".

AS “Dzintars” maksātnespējas process tika ierosināts 2019. gadā, savukārt kopš 2020. gada septembra “Dzintara” aktīvi un preču zīme pieder “H.A. Brieger”. Uzņēmums savos trīs darbības gados jau ir radījis, atjaunojis un tirgū ieviesis 99 “Dzintara” produktus.

Jau ziņots, ka ar Rīgas apgabaltiesas lēmumu maksātnespējas process bijušajam kosmētikas ražotājam AS “Dzintars” ir izbeigts un uzņēmums izslēgts no Uzņēmumu reģistra.

Anastasija Udalova, “H.A. Brieger” līdzīpašniece un vadītāja: “Jūtam, ka pēc mediju izplatītās informācijas par likvidēto AS “Dzintars” cilvēkiem ir radusies neizpratne par esošo situāciju. Mēs, visa “H.A. Brieger” komanda, turpinām veiksmīgi iesākto zīmola “Dzintars” attīstību, jaunu produktu radīšanu un tirgus apguvi. Esam uzsākuši sadarbību ar tirdzniecības partneriem Baltijas tirgū un noslēguši jaunus līgumus eksporta tirgos, kur savu darbību uzsāksim jau 2024. gada pirmajā kvartālā.”

“Es lepojos ar savas komandas darbu un visu produkciju, ko šajos trīs gados esam spējuši atjaunot un saražot, tomēr īpaši vēlos uzsvērt mūsu “Dzintara” laboratorijas speciālistu radītās zobu pastas, kuras jau atzinīgi novērtē Latvijas zobārsti un higiēnisti. Turpinām strādāt pie pētījumiem, kas apliecina mūsu produkcijas augsto kvalitāti, tādēļ nākamajā gadā plānojam īpašu uzmanību pievērst mutes dobuma un zobu veselības aktualizēšanai kopumā. Mūsu plānos ietilpst arī paplašināt zobu kopšanas produktu līniju. Lepojamies, ka esam vienīgais tik augstas kvalitātes zobu pastu ražotājs Latvijā,” turpina A. Udalova.

Jau iepriekš stāstīts, ka pēc “Dzintara” darbības atjaunošanas jau 2021. gada martā jaunie produkti bija pieejami veikalu plauktos Latvijā, drīzumā sekoja Lietuva un Igaunija, kā arī Gruzija. Pircējiem atkal kļuva pieejami leģendārie “Dzintara” lūpu balzami, saules aizsarglīdzekļi, dušas želejas un roku ziepes, kā arī savulaik populārais universālais krēms “Niveja”, kas ieguva jaunu nosaukumu “Nīca”. Kopš 2022. gada sortimentā pieejamas arī divas zobu pastu līnijas, kas jau saņēmušas Latvijas vadošo zobārstu un zobu higiēnistu atzinību. “Dzintara” kosmētikas līdzekļi lepni nes Latvija piejūras pilsētu un ciematu nosaukumus - “Dzintari”, “Asari”, “Kolka”, “Dubulti” u.c. 2022. gada nogalē tirgū tika palaista unikāla ķermeņa produktu kopšanas kolekcija “Hypno Pharma” - relaksācijas rituāliem un labākam miegam. Pašlaik izstrādes procesā ir vairāk nekā 10 jaunu produktu, kas tiks ieviesti tirdzniecībā 2024. gada laikā.

“Dzintara” kosmētikas ražošanas pirmsākumi ir meklējami 1849. gadā, kad Heinrihs Ādolfs Brīgers Rīgā dibināja ziepju un parfimērijas fabriku, kas vēlāk triju paaudžu laikā iekļuva Latvijas lielāko kosmētikas ražotāju vidū. Iegādājoties ražotni, uzņēmuma jauno īpašnieku mērķis ir atgriezties pie Brīgera pieejas - lēnām, izsvērti un rūpīgi veidot produktus mūsu laika dinamiskajai pasaulei. Tāpēc uzņēmuma un ražotnes nosaukums ir mainīts uz vēsturisko - “H.A. Brieger”, bet kosmētikas produktiem saglabāts zīmols “Dzintars”. Kosmētikas ražotāja “H.A. Brieger” lielākais akcionārs ir Igaunijas industriālās ražošanas uzņēmums “Skinest Group”, kas strādā divpadsmit valstīs, nodarbinot vairāk nekā 1400 cilvēku. “Skinest Group” pieder 67% uzņēmuma “H.A. Brieger”, savukārt 33% pieder uzņēmuma vadītājai Anastasijai Udalovai. “H.A. Brieger” ir saņēmis kvalitātes vadības un labas ražošanas prakses sertifikātus ISO 9001 un GMP jeb ISO 22716. Vairāk informācijas par uzņēmumu un tā produktiem www.dzintars.lv