Uz Ukrainu dosies Valsts policijas ziedoto transportlīdzekļu konvojs un dāvanas karavīru ģimenēm

© f64.lv, Megija Anna Metesota

Valsts policija (VP) sadarbībā ar fondu "Uzņēmēji mieram" šorīt plkst.9 pavadīs transportlīdzekļu konvoju uz kara skarto Ukrainu, informēj VP pārstāve Simona Grāvīte.

Transportlīdzekļus un arī VP saziedotās dāvanas Ukrainas karavīru un policistu ģimenēm Ziemassvētkos nogādās paši policisti. Kopumā šajā nodevumā ir iekļauti kopumā 20 dažādu marku VP transportlīdzekļi. Par fonda "Uzņēmēji mieram" ziedotajiem līdzekļiem automašīnas tiek pārbaudītas un sagatavotas ceļam. Transportlīdzekļu saņēmēji ir gan Ukrainas Aizsardzības ministrijas, gan Nacionālās gvardes un Nacionālās policijas vienības.

Lai iepriecinātu gaidāmajos Ziemassvētkos un palīdzētu silti pārdzīvot ziemu, kopā ar automašīnu konvoju Ukrainā tiks nogādāti arī VP darbinieku sarūpētie ziedojumi un dāvanas Ukrainas karavīru un policistu ģimenēm.

VP ir aktīvi atbalstījusi Ukrainas policistus un karavīrus. Pārskatot policijas materiāltehnisko nodrošinājumu, veicot nepieciešamos atjaunošanas pasākumus, un izvērtējot saņemtos palīdzības pieprasījumus, līdz šim ir sniegts tehniskais atbalsts gan ar transportlīdzekļiem, gan droniem, ģeneratoriem, kā arī vecā dizaina formastērpiem un citām lietām Ukrainas struktūrām.

Kopš pirmajām kara dienām fonds "Uzņēmēji mieram" kopā ar vairāk nekā 200 Latvijas uzņēmumiem organizējis aktīvu palīdzību, papildus humānajai palīdzībai savācot ziedojumus vairāk nekā 8,5 miljonu eiro apmērā. "Uzņēmēji mieram" partneri Latvijā ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Ukrainas vēstniecība Latvijā, "Ziedot.lv", "Twitterkonvojs" un citas palīdzības organizācijas. Savukārt kravu sūtījumu palīdzības saņēmējs ir Ukrainas bruņotie spēki.