Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

“Jumprava” Daugavas stadionā atzīmēs Aigaru dienu

© publicitātes foto

Ievērojot tradīcijas, 2024. gada 31. augustā grupa “Jumprava” atzīmēs Aigaru dienu – šoreiz ar vērienīgu koncertu “Jumprava XL”, pulcējot grupas cienītājus Daugavas stadionā. Tas būs šīs grupas līdz šim lielākais koncerts.

Grupa “Jumprava” izveidojās 1984. gadā, tātad nākamgad tai apritēs 40 gadi. Ar koncerta nosaukumā ietvertajiem XL apzīmēts gaidāmā notikuma vēriens un “Jumpravas” dziesmu nozīme latviešu kultūrā, taču tā ar romiešu cipariem rakstās arī skaitlis “40”.

Kopš grupas dibināšanas tās pamatsastāvā ir trīs Aigari - Grāvers, Grauba, Krēsla, kā arī “Jumpravas” izveidotājs Ainars Ašmanis. Pēdējos gadus neatņemama grupas sastāvdaļa ir arī talantīgais multiinstrumentālists un bundzinieks Rihards Fedotovs jeb Rick Feds. “Ar 2019. gada koncertu “Arēnā Rīga” grupa “Jumprava” uzstādījusi sev augstu latiņu, kas 2024. gadā pašiem būs jāpārspēj, jo daudzu spilgtās atmiņās joprojām ir krāšņais šovs, mirdzošās skatītāju aproces un iemīļotākās dziesmas, kas izskanēja pārpildītajā arēnā,” vēsta grupas menedžments.