Diennakts laikā pieķerti seši stipri piedzērušies un viens narkotikas lietojis šoferis

© Ģirts Ozoliņš/MN

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi sešus transportlīdzekļu vadītājus stiprā alkohola reibumā un vienu šoferi narkotisko vielu ietekmē, liecina VP apkopotā informācija.

Rīgas reģionā apturēti četri stipri iereibuši šoferi, Kurzemē - viens stipri piedzēries šoferis un viens transportlīdzekļa vadītājs narkotisko vielu ietekmē, bet Latgalē pieķerts viens dzērājšoferis stiprā reibumā. Diennakts laikā nav apturēts neviens autovadītājs, kuram alkohola koncentrācija organismā būtu starp 0,5 un 1,5 promilēm.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Diennakts laikā VP ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 316 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēts 71 atļautā braukšanas ātruma pārkāpums un pieķerti septiņi agresīvi braucēji, liecina policijas apkopotie dati.