Valainis aicina Lielbritānijas investorus izvērst savu darbību Latvijā

© Ģirts Ozoliņš/MN

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) ceturtdien, tiekoties ar Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Polu Brumelu, aicinājis Lielbritānijas investorus izvērst savu darbību Latvijā, īpaši uzsverot augsto tehnoloģiju, enerģētikas un banku sektora potenciālu, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Valainis uzsvēris, ka EM uzdevums ir palīdzēt ienākt Latvijā investīcijām un ka "esam atvērti visu nozaru kompānijām".

Brumels atzinis, ka britu investori jau ir izrādījuši interesi gan par Latvijas atkrastes vēja enerģijas jomas, gan augsto tehnoloģiju sektora iespējām.

Savukārt Valainis uzsvēris, ka britu investori ir ļoti gaidīti arī Latvijas komercbanku sektorā, lai tādējādi veicinātu konkurenci.

Lielbritānijas vēstnieks izteicis atzinību par Latvijas paveikto banku sektora sakārtošanā naudas atmazgāšanas jomā, kas ievērojami paaugstinājis tās starptautisko reputāciju, kā arī informēja, ka jau ir uzsācis pirmās pārrunas ar potenciālajiem investoriem, kuri varētu būt ieinteresēti atvērt biznesu Latvijā.

Ministrs ar vēstnieku pārrunāja arī abpusēja tūrisma attīstības potenciālu, secinot, ka pēc Covid-19 krīzes tas ar katru gadu kļūst aizvien intensīvāks.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais