Kariņa specreisi: Valsts kontrole par tiem savu vērtējumu sniegs janvārī

© Ekrānšāviņš

Kā Valsts kontrole vērtēs Krišjāņa Kariņa lidojumus ar privātajām lidmašīnām? Šāds jautājums raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" tika uzdots Edgaram Korčaginam, Valsts kontrolierim.

"Tas, uz ko mēs liekam akcentu savas kompetences ietvaros, ir precīzas informācijas apkopošana un likumības aspekti, ja tādi būs un sniegsim par to savu viedokli. Janvārī mēs savu darbu būsim pabeiguši," norāda Valsts kontrolieris.

Jau ziņots, ka Kariņš savā četrus gadus ilgajā premjerēšanas laikā 36 reizes ārvalstu vizītēs devās ar privātajām lidmašīnām, kas izmaksājis vairāk nekā 1,3 miljonus eiro, no tiem vairāk nekā 600 tūkstoši - no valsts maka, bet virs 700 tūkstošus eiro segusi Eiropas Savienība. Vairākos gadījumos dārgie lidojumi izmantoti, lai Kariņš Latvijā varētu atgriezties piektdienas vakarā, pirms brīvdienām.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais