Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Piketētāji nespēj "sasaukt" politiķus, protesta akcija noslēdzas

© nra.lv

Protestētāji šodien tā arī nespēja "sasaukt" politiķus. Piketētāji agresīvi izkliedza politiķiem veltītus apzīmējumus "korumpanti", "asinssūcēji" un "neticam!", bet atsaucība no deputātiem bija maza, un šobrīd protesta akcija ir noslēgusies.

Protesta akcija šorīt sākās pils laukumā, kur pulcējās aptuveni 1000 cilvēku. Vairāki akcijas dalībnieki savu attieksmi pauda līdzpaņemtajos plakātos, kas vēstī: "Izbeigt genocīdu!", "Jaunie elektrības tarifi - "likumīga" tautas apzagšana", "Gribu dzīvot! Gribu ēst!" u.c.

Akcijas pieteicēja un rīkotāja Iveta Rīdere uzrunā sanākušajiem aicināja Pils laukumu ātri nepamest un visiem kopīgi parādīt to, kāpēc sanākuši. Viņa arī uzsvēra, ka ar šo akciju tautas protesti neaprobežošoties.

Valsts prezidents pie piketētājiem tā arī neiznāca, tādēļ daži aktīvisti paši devās pie Valda Zatlera. Tikmēr laukumā piketējošie protestētāji skandē saukli "Valdi, Valdi" vēloties, lai prezidents tomēr pie viņiem iznāktu. Tiesa, Valsts prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa nra.lv norādīja, ka prezidenta kanceleja jau iepriekš bija vienojusies ar piketētājiem, ka prezidents mītiņu neapmeklēs. Šī iemesla dēļ vairāki piketa dalībnieki paši devās pie valsts augstākās amatpersonas.

Īsi pirms plkst. 14.00 vairāki simti protestētāju jau bija atnākuši līdz Saeimai, izkliedzot skaļu neapmierinātību ar politiķu darbu. Tiesa, politiķi izlikās šo protestu neredzam un pie piketētājiem bija iznācis vienīgi Igors Pimenovs (SC). Daudzi piketētāji turēja rokās salauztus lietussargus, atgādinot 2009. gada 13. janvāra notikumus. Pie Saeimas atradās arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, kurai pūlis gan nepievērsa nekādu uzmanību.

Vairāk kā stundu pūlis vienbalsīgi skandināja saucienus "zagļi" un "kur ir jūsu sirdsapziņa", taču pie piketētājiem iznāca vienīgi Saeimas priekšsēde Solvita Āboltiņa.

Cilvēki lēnām sāk izklīst.