Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Kad beidzot izmaksās piešķirtās pensiju piemaksas?

© Pixabay.com

Labklājības ministrija sagatavojusi atbildes uz jautājumiem par pensiju piemaksām. Starp tiem arī jautājums - vai piešķirtās pensiju piemaksas pensionāri saņems jau janvārī.

"Pensionāri, kuriem piemaksu piešķirs 2024.gadā, no janvāra līdz martam saņems pensiju bez piemaksas, bet piemaksu par šiem mēnešiem izmaksās reizē ar 2024.gada aprīļa pensiju. Tā kā nauda nekur nebūs pazudusi!

Šis laiks 2024.gadā ir vajadzīgs, lai nodrošinātu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) informācijas tehnoloģiju sistēmu pielāgošanu tiesību normu izmaiņām. To nevar paveikt dažās dienas, jo, piemēram, 2024.gadā piemaksu atjaunošana ietekmēs 38 tūkstošus cilvēku, 87 tūkstošus 2025.gadā un 144 tūkstošus 2026.gadā.

Tiem, kuriem piemaksu piešķirs, sākot ar 2025.gadu, piemaksu saņems jau kopā ar janvāra mēneša pensiju, " Skaidroja Labklājibas ministrija.

Ar citiem jautājumiem par pensiju piemaksām un atbildēm uz tiem var iepazīties šeit: Labklājības ministrija sniedz atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem par pensijām 2024. gadā