LU pasniedzējs, kurš tiek apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos, iespējams, zaudēs darbu

© f64.lv, Oksana Džadana

Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts (LU CFI) 13.decembrī lems par tālākajām attiecībām ar LU pasniedzēju Dmitriju Bočarovu, kuram vairākas jaunas sievietes izteikušas apsūdzības par seksuālu uzmākšanos, aģentūrai LETA norādīja LU CFI.

LU CFI uzsver, ka iestādē nekad netiks tolerēta neētiska attieksme pret nevienu darbinieku, klientu vai viesi, ieskaitot uzmākšanos vai otrai pusei nepieņemamu komunikāciju.

Tāpat LU CFI apliecina, ka konkrētā situācija tiek risināta, ievērojot augstākos ētikas un profesionalitātes standartus. Universitātē izprot šī jautājuma nozīmīgumu.

Sēdes laikā, kura norisināsies 13.decembrī tiks lemts par radušos situāciju un pieņemti lēmumi tālākai rīcībai.

LU CFI norāda, ka iestāde ir pastāvīgā saziņā ar darbiniekiem. Pērn tika pieņemts Dzimumu un līdztiesības kodekss. Tāpat institūtā ir pieejama uzticamības persona, kam konfidenciāli var ziņot par jebkāda veida starpgadījumiem.

Portāls "Delfi" un Latvijas Radio vēstīja, ka vairākas jaunas sievietes nākušas klajā ar apsūdzībām, ka laikā no 2013. līdz 2019.gadam viņas seksuāli izmantojuši nometņu rīkotāji no jauniešu organizācijas "K.I.D". Bočarovs bijis nometnes direktors.

Bočarovs pagaidām nestrādās ar studentiem LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais