SPRK katru pirmdienu publicēs apskatu par energoresursu cenu tendencēm vairumtirgū

© Kaspars Krafts/f64

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) turpmāk katru pirmdienu publicēs apskatu par energoresursu cenu tendencēm pasaules biržās, aģentūru LETA informēja SPRK.

Apskata mērķis ir informēt un izglītot sabiedrību par aktuālo enerģētikas nozarē.

Tajā tiks koncentrēti aplūkoti visi būtiskākie vairumtirgus rādītāji, tostarp elektroenerģijas, dabasgāzes, oglekļa dioksīda (CO2) emisiju kvotu, šķeldas un naftas cenu izmaiņu tendences, kā arī tās ietekmējošie faktori. Tāpat tiks aplūkotas arī tendences attiecībā uz elektroenerģijas ražošanu Ziemeļvalstīs un dabasgāzes krātuvju aizpildījumu.

SPRK norāda, ka minētā informācija būs noderīga lietotājiem, izvēloties starp dažādiem tirgotāju piedāvājumiem, piemēram, izlemjot vai noslēgt fiksētas vai mainīgas tirdzniecības līgumu.

Energoresursu cenu apskatā ietvertā informācija ir balstīta uz "Nord Pool", "ICE", "GET Baltic" un "Baltpool" biržas datiem.

SPRK Energoresursu cenu apskats tiks publicēts papildus jau esošajiem tirgus apskatiem elektroenerģijas un dabasgāzes nozarē. Tas būs pieejams SPRK mājaslapas.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais