VID rīkos semināru par attaisnojuma dokumentiem un e-dokumentiem grāmatvedībā

© Kaspars Krafts/MN

Valsts ieņēmumu dienests (VID) otrdien, 12.decembrī, rīkos tiešsaistes semināru par attaisnojuma dokumentiem un e-dokumentiem grāmatvedībā, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Saistībā ar informācijas tehnoloģiju attīstību un grāmatvedības datorprogrammu un grāmatvedības informācijas datorsistēmu programmatūras arvien plašāku pielietojumu uzņēmumu grāmatvedībā ir mainījusies arī grāmatvedības attaisnojuma dokumentu sagatavošanas, aprites un glabāšanas prakse.

Tādēļ arī Grāmatvedības likumā, kas stājās spēkā 2022.gada 1.janvārī, lielāks uzsvars ir likts uz elektronisko grāmatvedības dokumentu sagatavošanu un apriti.

Tādēļ VID aicina uzņēmumu grāmatvežus vai atbildīgās personas par grāmatvedības kārtošanu uz tiešsaistes semināru, lai skaidrotu un atbildētu uz jautājumiem par grāmatvedības attaisnojuma dokumentu sagatavošanu, apriti un glabāšanu elektroniski, attaisnojuma dokumenta elektronisko kopiju apliecināšanu un papīra formas attaisnojuma dokumentu pārvēršanu elektroniskā formā glabāšanai elektroniskā vidē.

Seminārā VID lektors informēs par attaisnojuma dokumentiem grāmatvedībā, tai skaitā elektroniskā formātā, preču piegādes dokumentiem, to autorizēšanu, kā arī oriģinālo dokumentu pārvēršanu elektroniskā formā

Tiešsaistes seminārs "Attaisnojuma dokumenti un e-dokumenti grāmatvedībā" notiks 12.decembrī no plkst.10 VID kontā sociālajā platformā "Youtube".

Iepriekšēja reģistrēšanās nav nepieciešama, "Youtube" tiešraide būs pieejama publiski.

Svarīgākais