Prokurore Rimšēviča teikto pēdējā vārdā nosauc par "bezkaunīgiem meliem"

© Foto: Vladislavs Proškins/F64

Rīgas rajona tiesā Jūrmalā, kurā skata skatīt bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča kukuļņemšanas lietu, I. Rimšēvičs šodien teica pēdējo vārdu.

"Es kategoriski noraidu visas man izvirzītās apsūdzības, absolūti visas. Šajā lietā visas man izvirzītās apsūdzības ir izdomātas, nepatiesas un vienkārši viltotas,” tiesā sacīja bijušais Latvijas Bankas prezidents, vēsta TV3. Lietas virsprokurore, noklausoties apsūdzētā pēdējo vārdu, sacīja: “Ja man būtu jāpasaka trijos vārdos, es dzirdēju ļoti daudz bezkaunīgus melus un tas ir viss, ko īsumā varu pateikt. Katrā gadījumā to, kurai no pusēm - valsts apsūdzībai vai Rimšēviča aizstāvjiem būs taisnība, to izlems tiesa. Un tas nebūs vairs arī ilgi jāgaida.

Portāls NRA jau rakstīja, ka iepriekš Eiropas Savienības Tiesa (EST) spriedumā norādīja, ka Eiropas Centrālās bankas (ECB) padomes locekļa imunitāte nav piemērojama lietās, ja kriminālprocesa virzītājs konstatē, ka darbības, par kurām tiek veikta kriminālizmeklēšana, dalībvalsts centrālās bankas vadītājs acīmredzami nav veicis, pildot savus amata pienākumus.

Šis EST lēmums pavēra iespējas atsākt skatīt Rimšēviča lietu, kas tiesā Latvijā tika apturēta 2019.gada decembrī. Rīgas rajona tiesa iepazinās ar EST spriedumu un lēma par procesa atjaunošanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2018.gada februārī aizturēja Rimšēviču un būvuzņēmēju Māri Martinsonu. Ģenerālprokuratūra Rimšēvičam uzrādīja apsūdzību par kukuļņemšanu, bet Martinsonam - par kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Rimšēvičs apsūdzēts par kukuļa - apmaksāta atpūtas brauciena - pieņemšanu, kā arī par kukuļa - naudas - pieņemšanu. Tāpat viņš apsūdzēts par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu. Rimšēvičs vairākkārt noliedzis vainu viņam inkriminētajos nodarījumos.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.