Plāno sekmēt bijušo ieslodzīto efektīvu atgriešanos darba vidē

© Ģirts Ozoliņš/MN

Valdība šodien apstiprināja Tieslietu ministrijas sagatavotos Ministru kabineta noteikumus, kas paredz Ieslodzījuma vietu pārvaldei (IeVP) īstenot projektu 3,3 miljonu eiro apmērā, turpinot attīstīt notiesāto resocializācijas procesu, lai nodrošinātu bijušo ieslodzīto efektīvu atgriešanos un iekļaušanos sabiedrībā, īpaši nodarbinātības jomā.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) norāda, ka ieslodzītie un bijušie ieslodzītie sastopas ar paaugstinātu nabadzības un sociālās atstumtības un ilgstošu bezdarba risku, taču tieši pieeja darba tirgum palielina iespējas veiksmīgi atkal iekļauties sabiedrībā pēc soda izciešanas. Tāpat svarīgi ir arī veicināt ģimeņu atkal apvienošanos, apzinoties būtisko ģimenes lomu resocializācijas procesā. Projekta laikā tiks īstenota virkne apjomīgu un mērķētu resocializācijas pasākumi, lai mazinātu iespēju veikt atkārtotu likuma pārkāpumu nākotnē, tā stiprinot sabiedrības un valsts drošību.

Īstenojot projektu, tiks veicināta sabiedrības drošības līmeņa palielināšanās, lai persona pēc soda izpildes aktīvi iekļautos darba vidē un sabiedrībā, mazinot jaunu noziedzīgu nodarījumu veikšanu un atgriešanos ieslodzījuma vietā, konsultējot un apmācot gan ieslodzītos, gan to ģimenes locekļus un atbalsta personas. Vienlaikus projekta ietvaros tiks nodrošināta IeVP nodarbināto un brīvprātīgo kapacitātes celšana, organizēti profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanas un profesionālās noturības veicināšanas pasākumi.

Projekta aktivitātes nodrošinās Resocializācijas politikas pamatnostādņu 2022.-2027.gadam īstenošanu.

Kopējais projekta finansējums ir 3 371 251 eiro, tai skaitā Eiropas sociālā fonda finansējums ir 2,86 miljonu eiro apmērā un valsts budžeta finansējums 505 688 eiro apjomā. Finansējuma saņēmējs ir IeVP, kas īsteno valsts politiku apcietinājuma kā drošības līdzekļa un brīvības atņemšanas kā kriminālsoda izpildes jomā.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais