Vairāk nekā mēnesi ilgst Annas meklēšana. Kas par viņas pazušanu zināms līdz šim?

© Publicitātes foto

Anna Jansone ar četrus mēnešus veco meitu Luīzi Evertovsku izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā 1. novembrī. Kopš tā brīža viņa vairs nav redzēta. Nākamajā rītā nomas automašīnā pie Ķemeru tīreļa tika atrasta Luīze, diemžēl mirusi, bet mātes meklēšana vēl turpinās līdz pat šodienai.

Vairāk nekā mēnesi tiek meklēta Anna Jansone, kas zināms līdz šim?

Valsts policija ziņoja, ka, saņemot informāciju par mātes un meitas bezvēsts prombūtni, policija nekavējoties personas izsludināja meklēšanā un sāka plašus meklēšanas pasākumus. Tajā pašā dienā pārbaudītas adreses, kur sieviete ar bērnu varētu uzturēties, kā arī pārmeklēta apkārtne.

Policisti noskaidroja, ka 1.novembra rītā sieviete ar bērnu pametusi savu dzīvesvietu ar nomas automašīnu.Anna bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs un melnas krāsas zābakos.

2.novembrī meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada nomas automašīnu "Toyota Corolla", kuras salonā atradās miris zīdainītis - 4 mēnešus vecā Luīze.

Organizāciju “Bezvēsts.lv” Annas Jansones meklēšanā Valsts policija lūdza iesaistīties brīvdienās, 5. novembrī.

Mēs sadalījām šo teritoriju kvadrātos un pakāpeniski pārmeklējām katru šo gabalu. Teritorija smaga, grūti meklēt, purvs, mitrājs - 14 gadu laikā smagākā teritorija meklēšanai. Nepareizi sperts solis, un tu jau esi līdz pusei purvā. Piesien striķi, mēs arī šādi trenējamies, lai meklētu cilvēkus purvos.Vienā vietā mēs atradām pēdas, mums šķita, ka tās bija cilvēka pēdas, tās noteikti arī bija cilvēka pēdas, bet tās nekur neaizveda,

ziņoja organizācijas vadītājs.

8. novembrī Annas Jansones vīrs, mirušās Luīzes tētis Juris Evertovskis mikroblogošanas vietnē "X" rakstīja: "Mīļie suņu cilvēki publicējuši kartes ar pārbaudītajām vietām. Ja kādam ir plānota ogošana un ir vēlme arī palīdzēt Annas pēdu meklēšanā, tad ņemiet vērā, ka rūpīgi izstaigātās teritorijas jau ir pārbaudītas, bet citur jūsu vērīgās acis var vēl noderēt." Publicējot karti, kuras vietas jau tikapārmeklētas.

11. novembrī Jansones vīrs publicēja savā profilā mikrovietnē "X" slepenu e - pastu, kas radīts Annai, lai sazinātos.

"Anna, raksti uz vai no grupa.parole@gmail.com grupa - tā, kopš kuras koncerta mēs esam pāris parole - tava un māsas šim epastam parole tāda pati, tikai ar lielo sākumburtu un galā vēl 15, t.i. Grupa.parole15," rakstīja vīrietis.

Pēc četrām dienām, 12.novembrī, organizācija Bezvests.lv sadarbībā ar Valsts policiju veica bezvēsts pazudušās Annas Jansones kārtējo meklēšanu. Annas meklēšanā aktīvi piedalījās brīvprātīgie, kā arī Valsts policijas iesaistītie darbinieki, meklējot sievieti.

13. novembrī Valsts policija paziņoja, ka pirms pazušanas Anna Jansone iegādājās viena litra tilpuma antifrīza pudeli baltā krāsā un, iespējams, tā bijusi viņai līdzi. Šis fakts izraisīja plašas diskusijas sociālajos tīklos, minot iespējamo pašnāvības mēģinājumu.

Jau nākošajā dienā notika atvadīšanās no Annas Jansones meitas Luīzes, bez mātes līdzdalības.

16. novembrī Bezvests.lv dibinātājs Aleksandrs Faminskis pauda pārliecību, ka Anna agrāk vai vēlāk tiks atrasta. "Mūsu meklēšana tiek veikta no vietas, kur tika atrasta automašīna (ar mazās Annas meitas Luīzes ķermeni), un šis rādiuss arvien vairāk paplašinās," stāstīja A. Faminskis. Tiek aptverta liela teritorija, taču pagaidām bez panākumiem.

Jaunākā informācija:

Jansones dzīvesbiedrs tviterī paziņoja, ka svētdien, 26. novembrī, veikta, iespējams, šī gada pēdējā meklēšanu mežā.

Kamēr sniega sega nekusīs, meklēt mežā vairs nav jēgas - katrā kvadrātmetrā jābīda sniegs, lai ko redzētu. Un arī tad nav droši, ka pamanīts ir viss,

norādīja vīrietis.

Pēc šīs ziņas Valsts policija ziņoja: "Atbilstoši laikapstākļiem Annas Jansones meklēšanas pasākumi turpinās arī iespējamā pazušanas vietā, bet vienlaikus tiek īstenotas arī citas meklēšanas darbības, tostarp dažādas informācijas pārbaudes."

Patlaban policija kopā ar kolēģiem no citiem dienestiem, kā arī ar brīvprātīgajiem, tostarp brīvprātīgo biedrībām, turpina Jansones meklēšanu.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais