Valsts prezidents: Latvija īsā laikā ir panākusi būtisku progresu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Enerģētikas pāreja ir nozīmīga klimatam, energoresursu cenas stabilizēšanai, kā arī lai mazinātu konfliktu un karadarbības Ukrainā ietekmi uz enerģētisko drošību, pasaules valstu līderu diskusijā par enerģētikas pāreju norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā informē Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris, šodien Rinkēvičs piedalījās pasaules valstu līderu diskusijā par enerģētikas pāreju. Diskusija notika Apvienoto Arābu Emirātos, Dubaijā ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 28.sesijas (COP28) laikā.

Diskusijas laikā Valsts prezidents atzīmēja Latvijas mērķi līdz 2030.gadam saražot tik daudz atjaunojamās enerģijas, lai tā pārsniegtu patēriņam nepieciešamo apjomu.

"Latvija īsā laikā ir panākusi būtisku progresu, līdz ar Krievijas īstenoto pilna apmēra karadarbības Ukrainā sākumu pilnībā atsakoties no Krievijas dabasgāzes. Tas apliecina Latvijas spēju līdz 2030.gadam veiksmīgi attīstīt tīrus pašmāju enerģijas avotus," skaidroja Rinkēvičs.

Vienlaikus Valsts prezidents uzsvēra, ka pārejai uz atjaunojamajiem energoresursiem ir jābūt tādai, kādu spēj īstenot un ieviest visi - neatkarīgi no valstu vai sabiedrības grupu attīstības līmeņa.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais