''Eurostat'': Latvijā oktobrī bijis augstāks bezdarba līmenis nekā ES vidēji

© pixabay.com

Latvijā oktobrī bezdarba līmenis bija 6,5%, un tas bijis augstāks nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati, kas apkopoti par 26 bloka dalībvalstīm.

Pēc šiem datiem, augstākais bezdarba līmenis ES dalībvalstu vidū oktobrī bijis Spānijā (12%), Zviedrijā (8%), Itālijā (7,8%), kā arī Somijā un Francijā (abās valstīs 7,3%).

Savukārt zemākais bezdarba līmenis oktobrī reģistrēts Maltā (2,5%), Polijā (2,8%), Čehijā (2,9%) un Vācijā (3,1%). Igaunijā bezdarba līmenis bija 6,3%, bet Lietuvā tas veidoja 6,5%.

ES vidēji bezdarbs, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, oktobrī bijis 6% līmenī, bet eirozonas dalībvalstīs vidēji tas bijis 6,5%.

"Eurostat" dati liecina, ka oktobrī blokā bez darba bijis 13,171 miljons cilvēku, no kuriem 11,134 miljoni bezdarbnieku bijuši eirozonas valstīs.

Dati nav pieejami par Grieķiju.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.