Biedrībai ziņots par vēl trim iespējamiem “Michelin” atzinību guvušā restorāna saimnieka vardarbības gadījumiem

© Ekrānuzņēmums

Sabiedrībā sašutuma vētru izraisījušais video stāsts, kurā redzams, kā vairāku Rīgas restorānu (tostarp nule kā “Michelin” atzinību guvušā restorāna) dibinātājs Murads Juško iesit pa galvu sievietei, nav beidzies. Turklāt, kā izrādās, no viņa vardarbības, iespējams, cietušas vēl vismaz trīs sievietes.

Portāls nra.lv rūpīgi seko līdzi sabiedrības un atbildīgo institūciju reakcijai uz notikušo.

Iespējams, varmāka pēc saceltās ažiotāžas sociālajos tīklos mēģināja rast izlīgumu, jo, kā vēsta portāls jauns.lv, cilvēks, kurš zinājis pastāstīt vairāk par šo gadījumu, teicis, ka nākamajā dienā pēc notikušā M. Juško sazvanījies ar cietušo un atvainojies viņai. “Cik zinu, tad no viņas puses nebija nekādu pretenziju. Viņa tikai paprasīja, lai kā kompensāciju viņš pārskaita naudu centram “Marta”,” portālam stāstījis zinātājs.

Nra.lv sazinājās ar biedrības “Marta” finanšu vadītāju Ditu Lāci, jautājot, vai pilsonis Murads Juško pēc sievietes sišanas 11. novembrī restorānā “Space Falafel” ir pārskaitījis naudas summu jeb ziedojumu biedrībai “Marta”.

Atbilde no biedrības” Marta” atbildīgās personas bija lakoniska: “No Murada Juško nav saņemts ziedojums”.

Tādējādi, atliek secināt, ka, vai nu zinātāja stāstītais par varmākas sazināšanos ar upuri nav atbildis patiesībai, vai arī varmākam naudiskā izteiksmē kompensēt nodarījumu ar ziedojumu sabiedriskai organizācijai šķitis nepieņemami.

Iespējams, šis nav bijis vienīgais gadījums, kad Murads Juško pacēlis roku pret sievieti. Biedrības "Sievietei paveicās" pārstāve Maija Krastiņa stāstīja, ka biedrībai ir ziņojušas trīs personas, kurām esot zināmi citi iespējamie vardarbības gadījumi pret sievietēm no Juško puses. Ja pēc sociālajos tīklos izplatītā aicinājuma biedrības rīcībā nonāks plašāka informācija, tad biedrība sazināsies ar speciālistiem, lai lemtu par tālāko rīcību.

Valsts policijā jau sākts administratīvā pārkāpuma process par Murada Juško rīcību. Process sākts par maznozīmīga miesas bojājuma nodarīšanu pēc iesnieguma saņemšanas no cietušās personas. Pēc ekspertīzes veikšanas un precīzas miesas bojājumu smaguma pakāpes noskaidrošanas, šis process var tikt pārkvalificēts.

Svarīgākais