Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Pieteikšanās uz "Bigbank" subordinētajām obligācijām septiņkārtīgi pārsniegusi noteikto limitu

© Dmitrijs Suļžics/MN

"Bigbank" nenodrošināto subordinēto obligāciju publiskajā piedāvājumā saņemts septiņas reizes vairāk investoru pieteikumu par noteikto limitu, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Piedāvājumā piedalījās 1847 investori, kuri pieteicās uz subordinētajām obligācijām par kopējo summu 21,6 miljoni eiro.

Banka izmantoja tiesības sākotnēji plānoto trīs miljonu eiro vietā palielināt emisijas bāzes apjomu līdz kopumā pieciem miljoniem eiro. Paredzams, ka jauno "Bigbank" obligāciju tirdzniecība "Nasdaq Tallinn" fondu biržā tiks sākta piektdien, 1.decembrī.

"Bigbank" valdes priekšsēdētājs Martins Lents informē, ka, pateicoties ieņēmumiem, kas gūti no obligāciju emisijas, "Bigbank" var turpināt īstenot savu biznesa stratēģiju, vienlaikus nodrošinot atbilstību noteiktajām prasībām attiecībā uz kapitālu. Atbilstoši stratēģijai banka plāno turpināt izaugsmi it īpaši mājokļu un biznesa kredītu produktu jomā.

Emitējot subordinētās obligācijas, "Bigbank" valde nolēma pilnībā apstiprināt visu investoru pieteikšanos līdz 3000 eiro apmērā. "Bigbank" grupai piederošo uzņēmumu darbiniekiem tika piešķirti 100% no obligācijām, kurām tie pieteicās, bet pārējiem investoriem - 2,46% no to norādītā apjoma, kas bija lielāks par 3000 eiro. Obligāciju skaits ar decimālskaitļiem aiz komata ir noapaļots līdz tuvākajam veselajam skaitlim.

Obligācijas tiks pārskaitītas uz investoru vērtspapīru kontiem ap 2023.gada 30.novembri, un to pirmā tirdzniecības diena "Nasdaq Tallinn" fondu biržas Baltijas obligāciju sarakstā būs ap 2023.gada 1.decembri.

"Bigbank" nenodrošināto subordinēto obligāciju publiskais piedāvājums ilga no 14. līdz 24.novembrim. Tā bija "Bigbank" jaunās nenodrošināto subordinēto obligāciju programmas pirmā sērija. Visas programmas ietvaros "Bigbank" var piesaistīt līdz pat 30 miljoniem eiro.

Šī piedāvājuma ietvaros varēja pieteikties līdz pat 3000 "Bigbank" nenodrošinātajām subordinētajām obligācijām ar nominālvērtību 1000 eiro, ar dzēšanas datumu 2033.gada 30.novembris un fiksētu procentu likmi 8% gadā, kas maksājami reizi ceturksnī.

Sākotnējā emisiju apjoma pārsniegšanas gadījumā, "Bigbank" bija tiesības palielināt piedāvājuma apjomu par 7000 obligācijām, kopumā sasniedzot 10 000 obligāciju. "Bigbank" izmantoja attiecīgās tiesības un kopējais šīs sērijas piedāvājuma apjoms tādējādi pieauga līdz pieciem miljoniem eiro. Piedāvājums bija spēkā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Igaunijas "Bigbank" specializējas patēriņa kredītu un aizdevumu juridiskām personām izsniegšanā, kā arī termiņnoguldījumu piesaistīšanā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), kas kopš 2023.gada pievienota Latvijas Bankai, atļauju "Bigbank" Latvijas filiāles darbībai izsniedza 2008.gada septembrī. "Bigbank" ir filiāles arī Lietuvā, Somijā, Zviedrijā un Bulgārijā, kā arī, piedāvājot pārrobežu pakalpojumus, banka strādā Austrijā, Vācijā un Nīderlandē.