Deputāta slepkavība Rezeknē: Cilvēki nikni par aizdomās turētā dzīvesbiedres klāstīto

© Ekrānšāviņš

Vakar "Panorāmā" bija sižets, kurā par Ludzas novada domes deputāta Andra Ļubkas slepkavību aizdomās turētā Igora Haita dzīvesbiedre Aļona atklāj savu versiju par notikušo.

Nogalinātais, protams, vairs nespēj sevi aizstāvēt un aizdomās turētā dzīvesbiedre izpaudās - uzsvars bija uz to, cik ļoti A. Ļubka viņu aizvainojis kā krievu tautības pārstāvi. Šoferis, kas veda pa slepkavību aizdomās turēto, arī apgalvo, ka diži neko neatceras. Tiesa, sižetā uzsvēris, ka Andris Ļubka aizvainoja Igoru Haitu.

Atskanējis šāviens, A, Ļubka nokritis zemē, bet šoferis mierīgi iedēdies mašīnā....

Viss dzīvesbiedres izklāsts lasāms šeit.

Sižetā redzētais šobrīd plaši tiek apspriests soctīkos.

"Slepkavas advokāts - sazvanīsim LTV, viņi aiz sajūsmas, ka eksluzīvs, parādīs visu, ko mēs teiksim, runāsim krieviski, viņiem pie vienas vietas, rādīs tāpat, un, ja vēl upuri iztēlosim kā nacionālistu, "Panorāma" būs tādā starā, ka nošauto padarīs par vainīgu. Un, tā kā kriminālprocesa laikā policija nedrīkst runāt, mēs būsim ētera zvaigznes. Sacīts, darīts," vietnē "X" savu redzēju izklāsta Ansis Pūpols. Vēlāk viņš papildina: "Un es tiešām nesaptotu, kā cilvēkiem var pacelties roka ēterā atskaņot slepkavas sievas interpretācijas par to, ko teicis miris cilvēks. Viņš tak to nevar pat noliegt, jo ir zem zemes. Ja ğimene tiesā iesūdzēs LTV, es gribētu redzēt, vai Panorāmas rīcībā ir vēl kādi pierādījumi šiem izteikumiem."

Arī citi cilvēki iesaka noslepkavotā deputāta ģimenei vērsties tiesā pret tiem, kas šādu sižetu palaida ēterā.

Ieva: man tikai nav skaidrs, kāpēc tas bija jārāda Andra bēru dienā. Viņa tuviniekiem jau tā ir smagi.

Armands: Kāpēc tā vecene nav kā līdzdalībniece tajā lietā?? Viņa zvanīja, uzkūdīja gan jau utt. Nav pamats to izmeklēt??

Krišjānis: Šī starpnacionālo naidu kurinošajā LTV sižetā nožēlojams bija viss.

Emuārs: Paņēma līdzi šaujamo. Tad jau gatavojās slepkavībai. Tīša slepkavība grupā - mūža ieslodzījums. Grūti saprast, kapēc līdzdalībnieks ir uz brīvām kājām. Jo viņs palīdzēja slepkavam aizbēgt un noslept ieroci - viņs jau ir traucējis izmeklēsanu. Pati humānākā tiesa pasaulē!

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais