82% Latvijas iedzīvotāju uztrauc avārijas situācija Japānas atomelektrostacijās

Tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia martā veiktais pētījums liecina, ka vairākumu (82%) aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uztrauc zemestrīces izraisītā avārijas situācija Japānas atomelektrostacijās (37% aptaujāto ļoti uztrauc un 45% aptaujāto drīzāk uztrauc zemestrīces izraisītā avārijas situācija Japānas atomelektrostacijās).

Pretējās domās ir 14% aptaujāto – 11% aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem drīzāk neuztrauc un 3% nemaz neuztrauc zemestrīces izraisītā avārijas situācija Japānas atomelektrostacijās.

Vairāk kā puse aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem neatbalsta atomelektrostacijas būvi Lietuvā, Visaginā, kā arī Kaļiņingradas apgabalā.

Puse aptaujāto (50%) ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem drīzāk vai pilnībā neatbalsta atomelektrostacijas būvi Lietuvā, Visaginā, savukārt trešdaļa (36%) drīzāk vai pilnībā atbalsta atomelektrostacijas būvi Lietuvā. 15% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Nedaudz vairāk kā puse aptaujāto (53%) ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem drīzāk vai pilnībā neatbalsta atomelektrostacijas būvi Kaļiņingradas apgabalā, savukārt 27% drīzāk vai pilnībā atbalsta atomelektrostacijas būvi Kaļiņingradas apgabalā. Piektdaļai (20%) aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Svarīgākais