Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Pētījums: Gandrīz puse Latvijas ģimeņu nonāktu finansiālās grūtībās, zaudējot vienu no apgādniekiem

© pixabay.com

Teju puse Latvijas iedzīvotāju jeb 44 % atzīst, ka viņu nāves gadījumā ģimenes locekļi saskartos ar finansiālām grūtībām, liecina apdrošināšanas sabiedrības ERGO veiktā aptauja* par dzīvības apdrošināšanas uztveri sabiedrībā.

“Temats, kas ir viens no sensitīvākajiem, primāri nesot sev līdzi virkni emocionālu pārdzīvojumu, nereti ļoti ietekmē arī praktisko ģimenes dzīves pusi. Tieši šiem praktiskajiem jeb finansiālajiem jautājumiem, kurus risina apdrošināšana, pievērsāmies aptaujā. 29 % respondentu tajā norāda, ka finansiālās grūtības, ar kurām ģimenes locekļi saskartos viņu nāves gadījumā, drīzāk būtu īslaicīgas, bet 15 % uzskata, ka tās būs ilglaicīgas, jo viņi ir galvenie ģimenes apgādnieki,” stāsta ERGO Dzīvības apdrošināšanas departamenta vadītājs Gints Konrads.

Vīrieši krietni biežāk nekā sievietes pieļauj, ka viņu nāves gadījumā finansiālās grūtības ģimenē būs ilgstošas. Tā domā 21 % aptaujāto vīriešu un 9 % sieviešu. Tāpat uz šādu ilgstošu finansiālu ietekmi aptaujā visvairāk norāda respondenti 40-49 gadu vecumā, bet vismazāk - iedzīvotāji 18-29 un 60-74 vecuma grupās, savukārt reģionu sadalījumā par savas ģimenes finansiālo stabilitāti visdrošāk jūtas vidzemnieki un rīdzinieki.