Kalve: Ja Latvijā notiktu iebrukums, pirmā nopietnā kauja sāktos pie Jēkabpils vai Preiļiem

© Ekrānšāviņš

Raidījumā "Spried ar Delfi" viesojās zemnieks un karavīrs, Latvijas patriots Gundars Kalve, kuru daudzi iepazina kā cilvēku, kurš nogrāva Jēkabpils okupantu "pieminekli".

Gundars Kalve raidījumā stāsta par karošanu Ukrainā un pauž savu redzējumu par Latvijas drošību.

"Ja salīdzina ar 2022.gada 24.februāri, tad, protams, tagad mēs esam daudz stiprāki, daudz gatavāki, jo caur Ukrainas milzīgo nelaimi un lielo karu, mēs esam izdarījuši secinājumus. Jaunie budžeti nāk ar lielāku pieaugumu aizsardzībai. Ja runājam kopumā par sabiedrības sašķeltību, iespējamo kolabrantu un orku daudzumu, kas apdzīvo Latviju kā civilokupanti, mēs esam diezgan apdraudēti. Un ir jādomā, kā šo problēmu risināt. Man bail domāt, kas notiktu, ja krievu armija masivēti kolonnās nāktu iekšā mūsu teritorijā. Es domāju, ka Jēkabpils, varbūt Preiļi būtu pirmās vietas, kur mēs viņus apstādinātu ar reāli lielu kauju, jo, visu cieņu Latgales patriotiem, bet tā masa, kas Latgalē ir "vate", ir milzīga un tur būs ļoti daudz tādi, kas krievus sagaidīs ar ziediem," uzskata G. Kalve.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.