Rajevskis par Kariņa ierosinājumu: Tas ir spļāviens sabiedrībai sejā

© Ekrānšāviņš

Lielu sabiedrības šūmēšanos izraisīja ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa aicinājums izvērtēt privātās lidmašīnas iegādi Latvijas valdības vajadzībām.

K. Kariņš nepiekrita viņam veltītajai kritikai par privāto lidmašīnu izmantošanu laikā, kad viņš bija premjers. Politiķis ieteica arī esošajai premjerei Evikai Siliņai šādu iespēju - privātos reisus - izmantot un "turpināt šo praksi, lai būtu pie sarunu galda".

Politologs, uzņēmuma "Mediju tilts" līdzīpašnieks Filips Rajevkis šo Kariņa ierosinājumu komentē šādi: "Es domāju, ka vajag trīs lidmašīnas, jo Amerikas prezidents lido ar trīs lidmašīnām plus iznīcinātāju eskorts. Nu tas tā, lai būtu dārgi un interesanti, lai visi redz, ka ierodas augsta Latvijas amatpersona. Ja nopietni, es domāju, ka tas ir pilnīgs absurds. Ja mēs esam Ziemeļvalsts, mēs runājam par zaļo kursu, par ierobežojumiem biznesam zāļā kursa dēļ, un tad lidot ar privāto lidmašīnu? Ka vēl vajag dedzināt degvielu, lai tā iespļautu sabiedrībai sejā. Tāpēc tā sūmēšanās arī ir".

rrrr

Latvijā

Latvijā, no 1. jūlija stājušies spēkā grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā, paredzot, ka par vienu kilogramu tirgū laisto tekstilizstrādājumu turpmāk piemēros dabas resursu nodokli (DRN) 0,5 eiro apmērā.

Svarīgākais