Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Zināms, kad ziemas prieku baudītājiem varētu tikt atvērtas Latvijas slēpošanas trases

© f64.lv, Kaspars Krafts

Latvijā slēpošanas trases tuvākajās nedēļās cer atklāt sezonu, aģentūrai LETA atzina aptaujātajās slēpošanas trasēs.

Tostarp "Egļukalns" pārstāvji norāda, ka iedzīvotāji ir jau sākuši interesēties par slēpošanas iespējām, taču patlaban, lai trases spētu pilnvērtīgi funkcionēt, ir nepieciešami stabilāki laika apstākļi.

Uzņēmumā pieļāva, ka slēpošanas trases apmeklētājiem varētu tikt atvērtas ap 10.decembri.

Atpūtas kompleksa "Gaiziņš" vadītājs Juris Stradiņš aģentūrai LETA sacīja, ka sniega pūšana trasē "Lielais Goliāts" tika sākta 17.novembrī. "Tas notiek lēni, bet neatlaidīgi," atzīmēja kompleksa vadītājs.

Viņš arī prognozēja, ka slēpošanas trase apmeklētājiem varētu tikt atvērta nākamās nedēļas otrajā pusē.

Taujāts par interesei, Stradiņš minēja, ka cilvēki zvana, kā arī ierodas uz vietas. Esot arī gadījumi, kuros apmeklētāji trasi izmantojuši "pa kluso".

Tikmēr slēpošanas trases "Milzkalns" direktors Viesturs Ošnieks teica, ka šobrīd paredzēts, ka pakāpeniski trases plānots atvērt decembra sākumā, iestājoties lielākiem mīnusiem un stabilākiem laika apstākļiem.

Vienlaikus viņš norādīja, ka šobrīd lielākā interese ir nevis no iedzīvotājiem par slēpošanas iespējām, bet gan potenciālajiem darbiniekiem par vakancēm. "Katru gadu būtībā veidojam komandu no nulles," atzīmēja Ošnieks.

Vaicāts par jaunumiem, kas šogad sagaida "Milzkalns" apmeklētājus, uzņēmuma vadītājs sacīja, ka plānots attīstīt bērnu dienu pasākumus nedēļas nogalēs, kā arī mainīsies kafejnīcas piedāvājums.

Savukārt "Ozolkalns" pārstāvji sacīja, ka sniega ražošana pirmajās trasēs sākta pirms pāris dienām. Lai arī uzņēmumā piesardzīgi izsaka prognozes, pašreizējais plāns ir slēpošanas trašu atvēršanu sākt tuvāko nedēļu laikā.

Arī "Žagarkalns" tīmekļvietnē publiskotā informācija liecina, ka uz slēpošanas trasēm notiek aktīvs sniega ražošanas process. "Plānojam atvērt trases nākamnedēļ, precīzāk varēsim pateikt nedēļas beigās," norāda uzņēmumā.

Tikmēr "Riekstukalns" cer sezonu sākt decembra sākumā, teikts slēpošanas trases paziņojumā tīmekļvietnē.