Kamēr Latvijā svin valsts dzimšanas dienu, tikmēr Daugavpilī - Salaveča dzimumdienu

© MN

Valsts svētku svinēšana Daugavpilī nenotika, bet trīs izrādes jaunajā mākslas centrā ARKA, kas veltītas Salaveča dzimšanas dienai, bija izpārdotas, raksta lsm.ru.lv.

“Vispirms apsveicām savus mazos skatītājus Latvijas dzimšanas dienā, bet pēc tam vēstījām, ka 18. novembris ir svētki ne tikai mūsu valstij, bet arī brīnišķīgajam ziemas burvim Salavecim, kurš dzimis tieši 18. novembrī - datums sakrīt ar ilggadējiem laikapstākļu novērojumiem, kas liecina, ka tieši šajā dienā lielā daļā Eiropas teritorijas izveidojas stabila sniega sega (Daugavpilī 18. novembrī uzsniga pirmais vairāk vai mazāk nopietnais sniegs). . .

Izpārdotie pasākumi radīja domu svinības atkārtot. "Es joprojām domāju, es vēl nezinu. Tas ir nākamajā nedēļas nogalē, 25. un 26. novembrī. Bet dzimšanas dienas, kā zināms, ir reizi gadā, tāpēc jāizdomā kaut kas cits. Regulāras tikšanās ar Salaveci ģimenes tējas dzeršanas formātā paredzētas 16., 17., 23., 24. un 30. decembrī. Būs arī citi Ziemassvētku un Jaungada pārsteigumi,” solīja E.Māliņš.

Svarīgākais