Jānis Sārts komentē gaidāmo NATO vadības maiņu

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Bijušais premjerministrs Krišjānis Kariņš neslēpj, ka kandidēs uz NATO ģenrālsekretāra amatu, ja Latvija būs gatava piedalīties. "Neatkarīgā" par šo faktu vēsta rakstā "Vai politikā bankrotējušais Kariņš vēlas nolaist uz grunti arī NATO?"

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts par šo jautājumu izsakās mikroblogošanas vietnē "X": "Esošajā un prognozējamajā drošības situācijā jautājums, kurš būs nākamais NATO ģenerālsekretārs Latvijai ir ārkārtīgi būtisks. Mums ir svarīgi, lai jaunais NATO vadītājs skaidri saprot mūsu reģiona drošības situāciju, bez ilūzijām redz Krieviju un spēj noturēt NATO vienotību."

"Neatkarīgā" publikācijā "Vai politikā bankrotējušais Kariņš vēlas nolaist uz grunti arī NATO?" vēsta: "“Jaunās vienotības” centieni neatstāt Latvijas sabiedrību bez komēdijas elementiem ir apsveicami. Šoreiz par to parūpējās mūsu ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV). “Ja Latvija pieņemtu lēmumu kandidēt uz ģenerālsekretāra amatu, Dr. Krišjānis Kariņš ir gatavs pievienoties sacensībai.” Šādu paziņojumu svētdien citēja aģentūra "Bloomberg". Paziņojums bija saņemts no Kariņa preses pārstāvja."

Pilnu publikāciju lasīt šeit.

Svarīgākais