Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Pretendenti iesnieguši kļūdainas tāmes; "Getliņi eko" izsludina atkārtotu konkursu

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi eko" izsludinājis atkārtotu konkursu 300 kilovatu saules elektrostacijas izbūvei, liecina Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) publiskotā informācija.

Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus līdz 11.decembrim.

Līguma izpildes termiņš noteikts ne vēlāk kā pieci mēneši pēc būvdarbu sākšanas nosacījumu saņemšanas.

Iepirkums tiek īstenots Lauku atbalsta dienesta (LAD) apstiprinātajā projektā "Ieguldījumi "Getliņi eko" lauksaimniecības produktu ražošanas attīstībā un modernizācijā".

Informācija EIS arī liecina, ka pirmoreiz iepirkums saules elektrostacijas izbūvei tika izsludināts šogad 20.oktobrī. Konkursam pieteicās septiņi pretendenti, tostarp SIA "Energolukss", SIA "Tesla", SIA "Baltijas elektro sabiedrība", SIA "EnerGrid", SIA "Energo partneris", SIA "Devre LV" un SIA "UEC sistēmas".

Taču iepirkums 9.novembrī tika pārtraukts, jo seši no septiņiem piegādātājiem bija pieļāvuši būtiskas kļūdas izstrādātajās projektu tāmēs, bet vēl viens pretendents nebija iesniedzis aizpildītu tehnisko specifikāciju sadaļā par iekārtām.

Jau ziņots, ka "Getliņi eko" šogad deviņos mēnešos strādāja ar 36,602 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,3% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, vienlaikus uzņēmuma peļņa saruka 4,2 reizes un bija 1,475 miljoni eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1997.gada novembrī, un tā pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Kompānijas kapitālā 97,7% pieder Rīgas domei, bet 2,3% - Ropažu novada domei.