Uz latvju mūzikas skatuves piesakās Wilnis, kuru sauc Vilnis

© publicitātes foto

Ar debijas singlu “Esi brīvs” pieteicies mūziķis Wilnis. “Šī ir jauna lappuse manā dzīvē, un neviens nezina, ar kādas krāsas tinti tā tiks aprakstīta,” tā pats debitants.

Vilnis Veinbergs (tā civilajā dzīvē sauc šo mūziķi), izdodot savu pirmo singlu, piesaka arī savu skatuves vārdu - Wilnis. “Par savu solo debiju plašākam klausītāju lokam varu uzskatīt Jelgavas universitātē rīkoto Studentu folkfestivālu, kur saņēmu gan žūrijas, gan publikas atzinību. Tā bija spēcīga motivācija neapstāties un turpināt iesākto,” par sevi stāsta Vilnis jeb Wilnis. “Ikdienā esmu sertificēts būvinženieris un projektēju dažādas ēkas, bet mūzikā rodu mieru un patvērumu no ikdienas rūpēm. Savā mūzikā un dziesmu tekstos ietveru savas emocijas par mums visiem apkārt esošajām dzīves situācijām. Izpildot dziesmas “dzīvajā”, skanējums ir no dažādu žanru sajaukumiem, kur pašā pamatā ir akustiskā ģitāra ar dažādiem skaņu efektiem un balss.”

Jāatzīst, ka dziesma “Esi brīvs” ir visnotaļ klausāma - tas nav ne šlāgeris, ne folks, bet drīzāk viegls poproks. “Dziesma ir par ikdienas saistībām un pienākumiem, kas neļauj būt mums pašiem un darīt lietas, ko vēlētos, jo skrienam ikdienas apburtajā ritenī. Tāpēc vajadzētu kādreiz apstāties, pajautāt sev pašam - ko īsti Tu vēlies? Esi brīvs gan domās, gan darbos,” mudina dziesmas mūzikas un vārdu autors Vilnis. Viņš pats piedalījies arī dziesmas producēšanā - sadarbībā ar ģitāras virtuozu Mārci Vasiļevski, kura vadībā dziesma ierakstīta studijā “Laimes telpa”.

Dziesmas teksta video tapis sadarbībā ar Ēriku Saksonu.

Svarīgākais