Koalīcija neatkāpjas no ieceres augļiem un dārzeņiem piemērot 12% PVN pašreizējo 5% vietā

© Kaspars Krafts/F64

Koalīcijas deputāti sagatavojuši un iesnieguši priekšlikumu par 12% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazinātās likmes piemērošanu svaigiem augļiem un dārzeņiem.

Priekšlikumu grozījumiem Pievienotās vērtības nodokļa likumā iesnieguši parlamenta koalīcijas frakciju vadītāji. Grozījumi tiek virzīti 2024.gada budžeta projekta likumprojektu pakotnē.

Samazinātā PVN likme 5% apmērā augļiem un dārzeņiem ir spēkā no 2018.gada 1.janvāra līdz šā gada 31.decembrim. Lauksaimniecības organizācijas aktīvi aicina ministrus un Saeimas deputātus saglabāt samazināto 5% PVN likmi.

Sākotnēji bija paredzēts, ka no 2024.gada augļiem un dārzeņiem tiktu piemērota standarta 21% likme, taču koalīcija pirms dažām nedēļām vienojās par kompromisu - 12% PVN likmi.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) iepriekš izteicās, ka, lai to izdarītu budžetā būs nepieciešami 16 miljoni eiro, un tam vēl jāatrod finanšu avoti.

Latvijā

Dzelzceļa projekts "Rail Baltica" ir tik dziļā bedrē, ka tas var fundamentāli ietekmēt esošo valsts budžetu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" vērtēja "Rail Baltica" Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Andris Kulbergs (AS).

Svarīgākais