Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

NVO atbalsta aktivitātēm Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā starp 23 projektiem sadalīti 1,7 miljoni eiro

© Kaspars Krafts/f64

Nevalstisko organizāciju (NVO) atbalsta aktivitātēm Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā starp 23 projektiem sadalīti 1,7 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) pārstāve Ilze Sarkanābola.

SIF apstiprinājis projektu pieteikumu konkursa "Nevalstisko organizāciju pasākumi Ukrainas iedzīvotāju atbalstam" rezultātus. Programmas mērķis ir atbalstīt NVO darbības turpināšanu Ukrainas iedzīvotāju, kuri bēg no Krievijas militārās agresijas Ukrainā, atbalstam Latvijā.

Projektos paredzētās aktivitātes sniegs iespēju Ukrainas iedzīvotājiem saņemt praktisku un psiholoģisku palīdzību, pilnveidot zināšanas un prasmes, kā arī saņemt kvalitatīvu atbalstu dažādās jomās - darba meklējumos, latviešu valodas apguvē un Latvijas kultūras iepazīšanā, kas sekmēs veiksmīgu ukraiņu kulturālo un sociālekonomisko integrāciju Latvijā.

Projektos plānoti latviešu valodas un uzņēmējdarbības kursi, psiholoģiskā atbalsta grupas, mentoru palīdzība, individuālas dažādu speciālistu konsultācijas, humānās palīdzības sniegšana, ekskursijas un citi pasākumi, kā arī datu ieguve par Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā un viņu aktuālajām vajadzībām. Aktivitātes notiks visos Latvijas reģionos, sniedzot līdzvērtīgas iespējas arī ārpus Rīgas dzīvojošajiem.

Projektu pieteikumus pēc atbilstības un kvalitātes vērtēšanas kritērijiem vērtēja neatkarīga komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no Iekšlietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas un NVO pārstāvji - eksperti.

Vērtēšanas komisija izvērtēja pieteikumu atbilstību programmas mērķim un noteiktajai mērķa grupai, kā arī vērtēja pieteikumus pēc tādiem kvalitātes kritērijiem kā projekta ieguldījums programmas mērķa sasniegšanā, projekta aktivitāšu nozīmīgums, projektā sagaidāmo rezultātu atbilstība paredzētajām aktivitātēm, izvēlētās metodes darbam ar mērķa grupu.

Atbalsta aktivitātes īstenos biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts", "Gribu palīdzēt bēgļiem", "Izglītības attīstības centrs", "Palīdzēsim viens otram", "Tavi draugi", "Vidusdaugavas NVO centrs", "Sabiedriskās politikas centrs "Providus"", "Tabitas sirds", "Latvijas Transatlantiskā organizācija", "Attīstības platforma You +", "Bāreņu biedrība "Saules bērni"", "Sadarbības platforma", "Mini-pitch", "Maltas Ordeņa palīdzības dienests", "Lab Futura", "Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija", "Dzīvā pļava", "Patvērums ģimenei", "Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls", "Benefitlv" un nodibinājumi "Fonds "Ziedot.lv"", "Caritas Latvija" un "Alūksnes un Apes novada fonds".

Konkursā kopumā tika saņemti 38 projektu pieteikumi par summu 2,7 miljoniem eiro, no kuriem apstiprināti 23 par kopējo pieprasīto finansējumu 1,7 miljoniem eiro. Projektu īstenošanas periods plānots līdz 2024.gada 30.jūnijam.