Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Grupai "Menuets" piešķirts apbalvojums

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ceturtdien svinīgā sarīkojumā Dzintaru koncertzālē tika pasniegti Jūrmalas pašvaldības augstākie apbalvojumi par ieguldījumu Jūrmalas attīstībā un pilsētas vārda popularizēšanā, informēja pašvaldības pārstāve Inese Krieviņa.

Apbalvojums "Par mūža ieguldījumu" piešķirts māksliniekam un pedagogam Antonam Vaivodam. Vaivods par vizuālās mākslas skolotāju Jūrmalā strādā kopš 1976.gada. Pedagoga darbs studijā un iecere izveidot mākslas skolu pilsētā bija pamats Jūrmalas Mākslas skolas izveidei 2002.gadā.

Kā informēja pašvaldībā, pateicoties skolotāja Vaivoda darbam un ieguldījumam jauno mākslinieku audzināšanā, Jūrmalas Mākslas skola ir kļuvusi pazīstama Jūrmalā, Latvijā un arī pasaulē. Vaivoda audzēkņu darbi ir augstu novērtēti, audzēkņi gūst izcilus panākumus starptautiskos konkursos.

Paralēli pedagoģiskajam darbam Vaivods ir aktīvs Jūrmalas mākslinieku grupas biedrs, regulāri piedalās grupas izstādēs, ir viens no retajiem māksliniekiem, kurš rīko izstādes kopā ar saviem audzēkņiem.

Goda zīme un tituls "Goda jūrmalnieks" par radošu darbību un ieguldījumu Jūrmalas vārda popularizēšanā piešķirts grupas "Menuets" dalībniekiem Adrianam Kukuvasam, Jurim Sējānam, Leonam Sējānam, Raimondam Bartaševičam, Inesei Pabērzai, Baibai Jagerei, Normundam Puriņam un Ikaram Ruņģim.

"Menuets" dibināts 1968.gadā, kopā sanākot sešiem Jūrmalas 4.vidusskolas (tagad - Jūrmalas Pumpuru vidusskola) skolēniem - brāļiem Sējāniem un Bartaševičiem un domubiedriem.

Tāpat tika piešķirti deviņi Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības Goda raksti par nopelniem un ieguldījumu izglītībā, iedzīvotāju veselības aizsardzībā un aprūpē, zinātnē un kultūras jomā.

Jūrmalas pašvaldība augstāko apbalvojumu - Goda zīmi un titulu "Goda jūrmalnieks" - dibinājusi 2015.gadā. Apbalvojumu piešķir personām vai personu grupai par īpašiem nopelniem dažādās nozarēs - izglītībā, zinātnē, kultūrā, sportā, tautsaimniecībā, veselības aizsardzībā un sociālajā aprūpē, sabiedriskajā darbībā, kā arī par citiem īpašiem nopelniem.