Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

CFLA par Daugavpils tramvaju iepirkumu: Pārkāpumu nav un nav pamata šaubīties par tramvaju izmaksām

© publicitātes foto

Centrālajā finanšu līgumu aģentūrā (CFLA), komentējot pašvaldības uzņēmuma “Daugavpils satiksme” jauno tramvaju iegādes projekta īstenošanu, žurnālistiem sacīja; “Tramvaju vagonu iegāde Daugavpilī norit, īstenojot Eiropas Savienības fondu projektu “Videi draudzīga un integrēta mobilitāte Daugavpilī”, ko virza SIA “Daugavpils satiksme”, vēsta gorod.lv

Tramvaju vagonu iegāde notika (ceturtās) iepirkuma procedūras ID Nr.DPP 2022/69 “Videi draudzīgu tramvaju vagonu iegāde Daugavpilī” ietvaros, noslēdzot līgumu ar AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca”.

Ņemot vērā, ka tika veikts publiskais iepirkums, kura galvenais kritērijs bija ekonomiski izdevīgā unzemākā cena, nav objektīvu iemeslu apšaubīt izmaksu atbilstību, ņemot vērā faktisko tirgus situāciju iepirkuma veikšanas brīdī.

Iepirkumā AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” bija vienīgais pretendents, kas iesniedza atbilstošu piedāvājumu, kā arī apņēmās nodrošināt tramvaju vagonu izgatavošanu un piegādi laikā.”

Vienlaikus lūdzam ņemt vērā, ka CFLA līdz šim ir izvērtējusi iepirkuma procedūras jaunu tramvaju iegādei un pārbaužu laikā nekonstatēja pārkāpumus, kas varētu radīt ES fondu finansējuma samazinājuma risku.

Papildus norādām, ka, realizējot turpmāko projekta īstenošanas uzraudzību, CFLA turpina un turpinās veikt nepieciešamās pārbaudes arī turpmākajos projekta īstenošanas posmos. Šobrīd nav izvērtēta līguma izpilde - piegādāto tramvaju atbilstība pretendenta piedāvājumam iepirkuma procedūrā. Tādējādi lēmumu par līdzekļu izmaksu CFLA pieņems pēc pilnīgas pārliecības par līguma izpildi atbilstoši iepirkuma un normatīvo aktu prasībām.”

Tikmēr “Daugavpils satiksme” atzīmēja, ka šobrīd kopā ar CFLA notiek tramvaju pieņemšanas procedūra. Tikai pēc tās pabeigšanas tiks parakstīti pieņemšanas akti un veikts maksājums.

Atgādināsim, ka vēl 2022.gada septembrī tika ziņots, ka, pamatojoties uz publisko iepirkumu procedūru rezultātiem, starp AS "Daugavpils satiksme" un AS "Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca" tika noslēgts līgums par četru jaunu tramvaju piegādi par kopējo summu 7,4 milj. eiro bez PVN. Līguma parakstīšanā klāt bija arī Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs (Jaunā Vienotība), kurš uzsvēra, ka šī sadarbība ir nozīmīgs solis uzņēmuma attīstībā.