Žurnāla "Rīgas Laiks" galvenais redaktors Uldis Tīrons cer, ka "visam vajadzētu beigties ar Arņa atrašanos"

© Foto: Vladislavs Proškins/F64

Kopš svētdienas pazudušo žurnāla "Rīgas Laiks" izdevēju, filosofu Arni Rītupu vakar meklēšanā izsludināja Valsts policija.

Žurnāla "Rīgas Laiks" galvenais redaktors Uldis Tīrons intervijā Latvijas Radio pauda cerību, ka nekas slikts ar Arni nav noticis.

" Arnis ir runājis par to, ka viņš varētu kaut kur nozust, vai kaut kā tamlīdzīgi, bet pēdējās trīs dienas viņš nav rādījies, kontaktējies. Radinieki, tuvinieki uztraucas - tas ir saprotami. Man pašam kaut kā liekas, ka tam visam vajadzētu beigties ar Arņa atrašanos. Jā, es tiešām no sirds tā ceru, jo citādi es ar jums tik mierīgi nemaz nerunātu," U.Tīrons sacīja intervijā Latvijas Radio.

Portāls NRA jau rakstīja, ka saskaņā ar Valsts policijas vēstīto, Arnis Rītups 12. novembrī ap pulksten 7.00 izgāja no dzīves vietas Rīgā, Zaļā ielā.

Pazīmes: Augums aptuveni 180 cm, pilnīgas miesas būves, kupla bārda un ūsas. Bija ģērbies mētelī, iespējams, sarkanā vai melnā krāsā.

Valsts policija aicina aplūkot vīrieša fotogrāfiju un atsaukties ikvienu, kura rīcībā ir informācija par viņa iespējamo atrašanās vietu, zvanot Valsts policijai pa tālruņa numuru 110 vai 67086458.

Latvijā

Šā gada 17. septembrī Augšdaugavas novada, Kalkūnes pagastā dega vieglā automašīna “BMW X5”. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus, aizturēja 1973. un 1986. gadā dzimušos vīriešus par ļaunprātīgu automašīnas aizdedzināšanu. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un turpinās izmeklēšana, informē Valsts policija.