Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Alga 6500 eiro pirms nodokļu nomaksas; valsts uzņēmums meklē jaunu vadītāju

© pexels.com

Valsts kanceleja ir izsludinājusi konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu.

LIAA direktora amats ir vakants kopš septembra beigām, kad to pameta Kaspars Rožkalns, kurš kļuvis par uzņēmuma "UPB nams" valdes priekšsēdētāju.

No pretendentiem uz LIAA vadītāja vietu tiek prasīta atbildība likumu prasībām, augstākā izglītība vadības zinībās, ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnēs vai inženierzinātnēs, vismaz triju gadu pieredze organizācijas vadītāja vai citā vadošā amatā ar vismaz desmit padotajiem un pieredze darbā privātajā sektorā vai sadarbībā ar privāto sektoru.

Kandidātiem ir vēlama pieredze investīciju piesaistes, eksporta veicināšanas un inovāciju jomā, kā arī no tiem tiek sagaidīta izpratne par LIAA darbības jomu, veidiem un mērķiem, izpratne par tautsaimniecības attīstības procesiem un uzņēmējdarbības vidi, izpratne par finanšu vadības jautājumiem un korporatīvās pārvaldības jautājumiem, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, valodu zināšanas, teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes un nevainojama reputācija.

"Piedāvājam iespēju izmantot savas līdera prasmes, lai vadītu perspektīvu valsts pārvaldes iestādi ar plašu pārstāvniecību loku dažādās pasaules valstīs, iespēju ar savu aizrautību un uzņēmību iedvesmot līdzcilvēkus sasniegt labāko iespējamo rezultātu un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskā līmenī," sludinājumā sola Valsts kanceleja.

LIAA vadītāja mēnešalga ir noteikta 6500 eiro pirms nodokļu nomaksas, kā arī tiek piedāvātas sociālās garantijas, veselības apdrošināšana un "motivējoša bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem".

Pieteikties konkursā var līdz 15.decembrim. Pretendentiem, kuri tiks aicināti uz atlases procesa otro kārtu, būs jāprezentē savs redzējums par LIAA prioritārajiem attīstības virzieniem, tostarp iekļaujot viedokli, vai ir nepieciešams atteikties no kādiem esošajiem attīstības virzieniem. Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences.

Kā ziņots, Rožkalns septembrī paziņoja par aiziešanu no LIAA. "Uzņemoties LIAA direktora pienākumus, mana vēlme bija mainīt priekšstatu par valsts pārvaldes institūciju, veidojot LIAA kā organizāciju, kuras misija ir darbs sabiedrības labā. Trīs gadu laikā ir izdevies sākt pārmaiņu procesu un mainīt organizācijas iekšējo kultūru, tomēr skaidru prioritāšu trūkums valsts līmenī uzņēmējdarbības vides sakārtošanā nav ļāvis pilnvērtīgi realizēt tās ieceres, kuras sākotnēji biju plānojis," pauda Rožkalns.

Rožkalns atzina, ka viņa vīziju par LIAA bijis grūti ieviest, tāpēc amatā jāstājas kādam, kura vīzija ir atbilstoša tiem "spēles apstākļiem, kādi ir šobrīd".

Rožkalns LIAA direktora amatā strādāja kopš 2020.gada janvāra.

Pašlaik par iestādes vadītāja pienākumu uzpildītāju nozīmēta LIAA direktora vietniece eksporta jautājumos Iveta Strupkāja.