Pēc psihologu atzinuma 12 speciālo uzdevumu vienības darbiniekus rotēs uz citiem amatiem

Šodien iekšlietu ministre Linda Mūrniece tikšanās laikā ar Valsts policijas priekšnieku Arti Velšu un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) priekšnieku Intu Ķuzi tika iepazīstināta ar jaunāko informāciju par speciālo uzdevumu bataljona(SUB) „Alfa” darbinieku veiktās psiholoģiskās testēšanas rezultātiem.

Ārpus kārtas psiholoģiskā testēšana tika veikta pēc Jēkabpilī notikušā bruņotā uzbrukuma, kurā bija iesaistīti divi „Alfas” darbinieki.

I. Ķuzis informēja, ka psiholoģiskā vērtēšana, kuru izgāja 120 SUB darbinieki parādīja, ka 12 darbinieki pēc psihologu ieteikuma nav piemēroti darbam bataljonā, tāpēc pēc dienesta vadības lēmuma viņi tiks pārvietoti citos amatos, kuros ir mazāka psiholoģiskā slodze.

Jāatgādina, ka pēc dienesta pārbaudes amatu zaudējis VP RRP KP Patruļpolicijas pārvaldes SUB „Alfa” 1. rotas komandieris, kura vadībā strādāja Jēkabpilī notikušā uzbrukuma dalībnieki. Savukārt attiecībā uz SUB „Alfa” komandieri, dienesta pārbaude vēl turpinās. Tāpat arī turpinās nākošā SUB komandiera meklēšana un to uzdots pabeigt līdz 1. aprīlim – līdz šim laikam SUB turpinās vadīt Pretterorisma vienības „Omega” komandieris Juris Grabovskis.

Lai novērstu SUB funkciju dublēšanos ar „Omega” funkcijām, ir veikti grozījumi SUB reglamentā, izslēdzot no tā speciālo operāciju un paaugstinātas bīstamības uzdevumu veikšanu.

Savukārt līdz 1. aprīlim tiks izstrādāti Valsts policijas noteikumi par darbinieku atlases kritērijiem SUB.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais